El CCCC aborda les possibles manera d’afectivitat i amor

Guardar

 Lectura  ‘No es tener algo serio, es vivir algo sano’ CCCC
Lectura  ‘No es tener algo serio, es vivir algo sano’ CCCC

Després de sis mesos de camí, el cicle sobre les noves maneres de vida afectiva a través de la lectura 'No es tener algo serio, es vivir algo sano', ha aconseguit la participació de 418 assistents presencials i, fins al moment, més de 6.500 visualitzacions en el canal de YouTube del Consorci de Museus, en el qual alguns vídeos han arribat a les 2.000 reproduccions. Es converteix ara en un material d'arxiu útil i accessible, obert per a la consulta.

És així com el Centre del Carme és novament un punt de trobada de referència entre escriptors i escriptores, amants de la lectura i públic en general, demostrant una vegada més que ens trobem davant d'un espai cultural en evolució constant.

Un conjunt de set trobades que, des del mes d'octubre, han tingut lloc de manera mensual al Centre del Carme Cultura Contemporània, per on han passat un total de dotze noms relacionats amb la literatura, les obres dels quals posen en dubte la ideologia de l'amor. Un diàleg que naix des de la lectura i que retorna el text a qui el va escriure. El cicle va clausurar la seua primera edició el divendres passat 29 d'abril, amb un cercle assembleari participatiu on es van recollir les conclusions i balanç del cicle, més les decisions per al seu futur.

6 conversacions, 12 noms

El cicle 'No es tener algo serio, es vivir algo sano' es va presentar com un espai on no llegir i callar, sinó per a llegir i contar-ho. "Aquesta iniciativa va nàixer amb l'objectiu de visibilitzar que hi ha altres maneres de relacions afectives que van més enllà de les convencionals. Amb aquestes trobades, diverses generacions han compartit experiències i idees per a avançar cap a relacions més sanes, diverses i respectuoses" ha assenyalat el director del CCCC, José Luis Pérez Pont.

"Les sessions es van convertir en experiències molt boniques, en les quals parlem de relacions des de diferents punts de vista per a trencar lògiques que tenim establides", indica per la seua banda Eva Fernández, comissària de la iniciativa.

Per aquest han passat María Acaso i Mari Luz Esteban durant la primera sessió del 29 d'octubre de 2021; Juan Carlos Pérez Cortés i Celia Castle en la cita del 19 de novembre de 2021; Pamela Palenciano i Iván Larreynaga en la sessió del 17 de desembre de 2021; Laura Latorre i Sonia Pina en la del 21 de gener de 2022; Helen Torre i Cristian Germán en la del 25 de febrer de 2022; i María Acaso i Brigitte Vassallo en la del passat 25 de març.

En les sessions s'han anat tractant temes que -de manera directa o indirecta-, estan relacionats amb les diferents formes de percebre l'amor d'una manera sana i tenint en compte totes les opcions de responsabilitat afectiva. És així com al llarg dels últims mesos s'ha tractat la llibertat, l'educació, la mort, el poliamor, la vellesa, les xarxes socials, entre altres temàtiques.

Conclusions

El passat 29 d'abril, a manera d'assemblea participativa, es va tancar aquesta primera edició del cicle i es va fer un repàs de tot el que s'ha recorregut dels últims mesos, però sense desatendre les necessitats futures.

"L'assemblea implicava un gest de col·lectivització del disseny del cicle. Animar a un canvi des del subtil, des del que ja tenim, fent en comú amb altres, enfortint les xarxes que sostindran el cicle, teixint des del passat cap al futur", indica Eva Fernández, comissària de la iniciativa.

"Del passat recuperem la potència del cicle, l'atenció despertada en la seua modalitat en línia, la vulnerabilitat de totes les experiències, com havíem creat una dinàmica relacional que permetia fer usos subversius de la paraula i avançar a posar en joc altres llenguatges del cos. Ens va emocionar, de veritat, invitar gent a un museu a parlar d'afectes, cures, criança, atenció a la diversitat, al vincle amb la terra, les altres espècies, l'amor", afig.

Destacats