El cabaret «Es mi hombre» arriba al Talia amb Livianas Provincianas

L’obra farà reflexionar sobre el paper de la dona i els rols de gènere des del segle XX fins a l’actualitat

Guardar

livianas provincianas
livianas provincianas

La Berta i la Reme, dues modistes de poble que treballen a Madrid en el seu taller de costura clandestí, s'instal·laran demà 5 de novembre en el Teatre Talia en una única funció. Des de l'escenari, teixiran els arguments de «Es mi hombre», un espectacle de cabaret en el qual les dues intèrprets, acompanyades d'un pianista, qüestionaran els rols de gènere que assumeixen els homes i les dones en l'idíl·lic concepte d'amor romàntic.

Livianas Provincianas és el nom artístic que han triat Irene Doher (la Berta) i Paloma García-Consuegra (la Reme) per a representar una obra en la qual realitzaran un viatge musical pels records de les cançons que han cantat a les dones més importants de les seues vides i que els han servit com a educació sentimental i de gènere. I és que «Es mi hombre» també és una reflexió sobre el paper de la dona en la nostra societat des de principis del segle XX fins a l'actualitat.

livianas provincianas

Des de l'escenari del Talia, les dues actrius teixiran davant la mirada dels espectadors que es convertiran en els seus clients. Entre fils i agulles, Livianas Provincianas rememoraran els fragments de les seues biografies, els seus somnis, anhels, frustracions entre ritmes del cuplet clàssic. A partir d'aquest estil musical mostraran un món de contradiccions en el qual la posició social de les 'cupletistes' se situava entre l'art i la prostitució, al mateix temps que gaudien de major llibertat que cap altra dona en aquell moment.

A través de la música i els diàlegs, Irene Doher i Paloma García-Consuegra tindran l'objectiu que el públic reflexione sobre qüestions que planteja el feminisme. Analitzaran si el cuplet va exercir un paper important en el procés d'alliberament femení del segle XX, però també compararan les lletres de cançons antigues amb les més actuals. Des del 'Si me pega me da igual, es natural' que cantava Sara Montiel en la Postguerra fins al crit de Beyoncé a les dones amb el ‘Who run the world? Girls’. Sense oblidar l'humor, Livianas Provincianas obriran en el Talia el debat en el qual la dona serà la protagonista de la funció.

Informació de l'obra

Horari i data: 5 de novembre de 2019 a les 20.00 h

Preu únic: 15 euros (+despeses de gestió de 2 euros en taquilla i 2 euros online). Descomptes de taquilla:

- 20% per Carnet Jove/Universitari, Carnet Jubilat/C. Popular i menors de 14 anys.- 50% per als professionals del sector i xiquets de 0 a 4 anys.- 25% a partir de 20 persones + 1 invitació cada 20.- 30% per a visibilitat reduïda en acabades butaques de llotges.

Més teatre al novembre en el Talia

Per als amants del teatre, el Talia acollirà diverses obres en el seu escenari durant el mes de novembre amb tocs d'humor i reflexió: «Por los pelos», «La dama boba», «Cuatro motes manchegos», «Mestiza».

La comèdia «Por los pelos» és la més representada en Estat Units. Més de 40.000 persones i l'han vist en el Teatre Talia. Dels creadors de «La cena de los idiotas», arriba una comèdia policíaca en la qual el públic haurà de decidir qui és l'assassí dels quatre sospitosos i dos policies que estaran tancats en una perruqueria. A un preu de 10 i 20 euros, l'obra es representarà entre el 30 d'octubre i el 24 de novembre de 2019 els dimecres, dijous i divendres a les 20.00; els dissabtes a les 18.00 h i a les 21 h; i el diumenge a les 18.00 h a excepció del 15 i 22 de novembre que serà a les 22.00 h.

Amb música en directe, «La dama boba» mostrarà amb música en directe dues històries d'amor que narrarà un personatge camaleònic i una mica descarat que contarà la història de com un noble de la cort de Madrid tracta de casar a les seues dues filles, una de les quals és “boba” i l'altra intel·ligent. Les funcions es duran a terme el 19 de novembre, 18 de febrer i 24 de març a les 20.00 h de la vesprada a un preu entre 10 i 15 euros.

Les vivències del dia a dia d'un manxec vindrà de la mà de «Cuatro motes manchegos», una comèdia en la qual Juanjo Albiñana, Jesús Arenas, Roberto Gontán i Fran Pati aportaran quatre visions diferents de l'humor d'‘algún lloc de la Manxa’. La sessió era el 23 de novembre a les 23.30 h a un preu de 14 euros.

«Mestiza» partirà d'una trobada entre dos peculiars personals: Tirso de Molina, de 19 anys i a l'inici de la seua carrera dramatúrgica i l'anciana Francisca Pizarro Yupanqui, primera mestissa del Perú, filla de Francisco Pizarro i de la princesa inca Quispe Cisa. L'argument tractarà de mostrar la dualitat de dues visions diferents del món: home i muer; jove i anciana; espanyol i mestissa. La funció es realitzaran el 27, 28, 29 i 30 de novembre a les 20.00 h i l'1 de desembre a les 18.30 h a un preu de 16 i 22 euros.

Destacats