Educació i Iberdrola organitzen un curs d'immersió lingüística en anglés

Guardar

maxresdefault
maxresdefault

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, acompanyat pel director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme i el delegat d'Iberdrola a la Comunitat Valenciana, Julián Bolinches, han visitat este dimarts els alumnes del curs d'immersió lingüística en llengua anglesa que s'està desenvolupant en les instal·lacions d'Iberdrola a Cortes de Pallás, després del conveni subscrit entre la conselleria i la companyia elèctrica.

Aquest programa, dirigit a escolars de quart d'Educació Secundària Obligatòria de centres de titularitat pública, està sent organitzat i finançat per Iberdrola i impartit per l'empresa Interway, referent a l'àmbit dels cursos d'idiomes, amb els requisits establits per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esports, que ha sigut l'encarregada de realitzar la selecció de l'alumnat.

El conseller d'Educació ha destacat que "les llengües són una oportunitat per al futur i els valencians tenim l'avantatge de ser multilingües i tindre dues llengües oficials que ens facilita les coses per a aprendre altres llengües com l'anglés. Des de Generalitat farem tot el que es puga perquè alumnes com els que hui visitem tinguen la competència lingüística en anglés a l'altura d'altres països".

Per la seua banda, el delegat d'Iberdrola ha transmés als alumnes el desig que aquest curs "siga profitós i aporte valor al vostre futur professional", ha reiterat el compromís d'Iberdrola amb la Comunitat i ha agraït el suport de la conselleria "per a posar en marxa aquest curs que esperem que es consolide en el temps".

Entre els criteris per a la realització del curs destaquen que els estudiants havien de ser de municipis de zones rurals de l'interior de la Comunitat Valenciana, procedents de poblacions de menys de 1.000 habitants, ja que és el perfil que més dificultat té per a accedir a aquest tipus de formació.

S'han seleccionat 40 alumnes, que havien de tindre una nota mitjana de notable en l'expedient del curs anterior (3r d'ESO), dels quals 20 procedeixen de la província de València, 13 d'Alacant i 7 de Castelló.

De les comarques d'Alacant, els alumnes seleccionats pertanyen a la secció de l'IES Padre Arques a Benilloba, a l'IES Josep Iborra de Benissa, a l'IES La Nucia de La Nucia, a l'IES Callosa d'en Sarrià, a l'IES Biar i a l'IES Enric Valor de Pego.

Quant a les comarques de Castelló, l'alumnat que cursarà aquest curs pertany a l'IES Alfonso XII de la la Vall d'Alba i a l'IES Maestrat de Sant Mateu.

De les comarques de València, l'alumnat prové de l'IES Josep de Ribera de la Pobla del Duc, l'IES La Canal de Navarrés de Navarrés, l'IES Porçons d'Aielo de Malferit, l'IES Bocairent, els IES Oleana i Número 1 de Requena, els IES Miguel Ballesteros Viana i Alameda d'Utiel, l'IES Vermellar d'Olleria i l'IES J Segrelles d'Albaida.

La metodologia del curs, que es va a celebrar durant la primera quinzena d'agost en la residència d'Iberdrola junt amb la central hidroelèctrica de Cortes-La Muela, és immersió total en anglés, en què tant el personal com monitors i professors es dirigeixen als estudiants en anglés.

A més de les sessions i tallers d'aprenentatge, el curs també atén els aspectes relatius a la convivència amb el medi ambient mitjançant la realització d'activitats lúdiques, com ara piragüisme o senderisme, en les quals s'utilitza la llengua anglesa com a únic idioma.

Iberdrola, en el marc del seu compromís amb els territoris en què opera, recolza la formació i creació i transmissió de coneixement, que contribuïsca a impulsar una generació de professionals amb les màximes capacitats per a afrontar els reptes del futur, entre la qual cosa es troba el desenvolupament d'un model energètic sostenible.

Destacats