Dues produccions de l'Escalante caminen cap als Premis Max 2023

'Xafar la gespa', amb La Negra, i 'La màquina de Rube Goldberg', amb Nacho Diago Producciones en la Luna, candidates a l'edició d'enguany

Guardar

'Xafar la gespa', de l'Escalante i la companyia La Negra (Vicente A. Jiménez)
'Xafar la gespa', de l'Escalante i la companyia La Negra (Vicente A. Jiménez)

La Sociedad General de Autores y Editores (SGAE) ha anunciat la candidatura de dos produccions de l'Escalante-Centre d’Arts Escèniques, teatre dependent de la Diputació de València, als Premios Max de les Artes Escénicas de 2023. Es tracta de Xafar la gespa, coproduïda al costat de la companyia La Negra, i de La màquina de Rube Goldberg, una coproducció al costat de Nacho Diago producciones en la Luna.

La diputada de Teatres de la corporació provincial, Glòria Tello, ha valorat que “és una gran notícia que evidencia la qualitat de les produccions amb segell Escalante i del brillant talent valencià, ja que els dos espectacles estan coproduïts al costat de companyies de València”.

Marylène Albentosa, directora i coordinadora artística de l'Escalante, ha afegit que “són dos obres inspiradores que han triomfat entre el públic infantil i familiar i que ens motiven a continuar apostant per la innovació en les arts escèniques, ja que Xafar la gespa és la primera producció de teatre de carrer de l'Escalante, i La màquina de Rube Goldberg és el primer muntatge d'il·lusionisme del centre”.

‘Xafar la gespa’

Xafar la gespa és candidata en la categoria de Millor espectacle de carrer en esta 26a edició dels Premios Max, i es presenta al públic com una invitació a travessar la porta entre el que veiem i el que imaginem. En esta excursió dramatitzada, el públic descobrix les criatures que habiten el bosc des de la distància, a través d'audioguies i prismàtics, i posen els cinc sentits per a no perdre's cap detall de tot el que els envolta.

El Parc Central de València ha sigut l'escenari d'este espectacle immersiu que compta amb Guadalupe Sáez com a autora; Toni Agustí com a dramaturg; Sergi Heredia com a director; Pepa Cases com a directora de moviment; Carlos Amador com a ajudant de direcció; Arantxa Cortés, Maria Sorribes, Karlos Tomás, Enric Romaguera i Pepa Sarrió com a intèrprets; Carles Chiner en la composició musical; Inés Muñoz i Mar Vicens en el disseny plàstic; Miguel A. Camacho amb els titelles i attrezzo; Pasqual Peris en vestuari; i Cotu Peral en la regiduría i gestió tècnica.

‘La màquina de Rube Goldberg’

La segona producció amb segell Escalante en la en la llista de candidates ésLa màquina de Rube Goldberg, el primer muntatge d'il·lusionisme del teatre de la Diputació de València, al costat de Nacho Diago Producciones en la Luna. Després de l'èxit que va collir durant la passada temporada, l'obra ha tornat a omplir les localitats del Teatre Principal amb les seues funcions dins del cicle ‘Nadal a l’Escalante’.

“Amb treball i afecte, els resultats arriben. Estem molt contents perquè és una de les primeres produccions d'estes característiques nominades als Max i perquè es tracta d'un espectacle molt emocionant, que dona molta importància a la dramatúrgia i a les emocions. Ha aconseguit arribar a totes les edats i compta amb un equip fantàstic darrere”, ha assenyalat Nacho Diago.

La màquina de Rube Goldberg presenta al públic familiar al dibuixant i inventor Rube Goldberg com a exemple de com podem canviar les coses amb petits i grans gestos. Un espectacle que té com a creador, director i intèrpret a Nacho Diago, acompanyat en l'escenari pels actors i actrius Joan Ballester, Santiago Martínez i Anna Kurikka; Blanca Añón en l'escenografia; Paco Diago en la música original; Rebeca Valls com a ajudant de direcció; i Joan Ballester en la il·luminació.

Edició de rècord

El pròxim 17 d'abril, la Fundación SGAE donarà a conéixer els XXVI Premios Max de les 20 categories a concurs en el Gran Teatre Falla de Cadis, en una edició que ha batut rècord d'inscripcions, amb 529 espectacles inscrits i 168 seleccionats.

En 2002, l'Escalante Centre d’Arts Escèniques va aconseguir el Premio Max a Millor espectacle infantil pel Mag d'Oz, al costat de Ananda Dansa; en 2005, també a Millor espectacle infantil, per Momo, amb Pluja Teatre; i en 2006, Joan Miquel Reig va aconseguir el Max a Millor disseny de vestuari per La volta al món en 80 dies, de Combinats i Escalante.

En 2016, Escalante es fa amb el Premio Max a Millor espectacle musical amb L’aneguet lleig, coproduïda amb Albena Produccions; i en 2018, també a Millor espectacle musical o líric amb Tic-Tac, coproduïda pel Institut Valencià de Cultura (IVC) i Teatres de la Diputació. Així mateix, Ana Garay va aconseguir en 2022 el Max a Millor disseny de vestuari per Rebel·lió, de Marea Dansa i Escalante.

Arxivat a:

Destacats