‘Don Ramón María del Valle-Inclán’ i ‘La posibilidad de la ternura’ arriben al Teatre Principal amb Escalante

La diputada provincial Rocío Gil destaca la labor del teatre de la Diputació “per oferir cada vegada més espectacles dirigits a joves majors de 12 anys, els quals no troben este tipus de propostes habitualment”

Guardar

Don Ramón María del Valle-Inclán
Don Ramón María del Valle-Inclán

La companyia madrilenya Bravo Teatro i la xilena La Re-Sentida tindran una cita amb el públic juvenil esta setmana en el Teatre Principal de València de la mà de l’Escalante. El centre d'arts escèniques de la Diputació de València posarà en escena ‘Don Ramón María del Valle-Inclán a través de Ramón Gómez de la Serna’, els dies 18 i 19 d'octubre, i ‘La posibilidad de la ternura’ en una funció única el dissabte 21.

La diputada de Teatres i Joventut de la institució provincial, Rocío Gil, destaca la labor de l’Escalante “per oferir cada vegada més espectacles dirigits a joves majors de 12 anys, els quals no troben este tipus de propostes habitualment, i fer-ho, a més, en un espai tan destacat com és el Teatre Principal, bressol del teatre”.

Marylène Albentosa, directora i coordinadora artística de L’Escalante, ha animat “a disfrutar d'estes propostes que permetran conéixer més a prop a don Ramón María del Valle-Inclán i Ramón Gómez de la Serna i reflexionar sobre la construcció de la masculinitat amb joves xilens”.

Don Ramón María del Valle-Inclán’, amb teatre i música en directe

Els dies 17 i 18 d'octubre a les 19:00 hores, el teatre acollirà les funcions de ‘Don Ramón María del Valle-Inclán a través de Ramón Gómez de la Serna’, una obra de teatre contemporani amb música en directe, amb Pedro Casablanc com a actor protagonista i Mario Molina al piano.

Xavier Albertí, autor i director de l'obra, es basa en textos de Ramón Gómez de la Serna per a traslladar a l’escenari esta proposta on es produïx un doble retrat, el del retratista i el del retratat, per a entendre gran part de les avantguardes espanyoles del segle XX a través d'estos dos creadors tan importants en la literatura.

L'obra es dirigix a majors de 16 anys i convida a recórrer un altre camí més pròxim a la intimitat, a la realitat quotidiana, a la valoració d'uns principis ètics a vegades aombrats per la distorsió. En definitiva, conduïx a aprofundir en els mecanismes creadors de Valle-Inclán, el seu compromís irreductible amb el seu posicionament ètic en el món i com tot això genera una de les grans obres de la nostra literatura.

El poder revolucionari de la tendresa

L’Escalante també oferix a la joventut valenciana ‘La posibilidad de la ternura’, proposta en la qual set joves xilens d'entre 13 i 17 anys decidixen resistir-se al mandat cultural que els imposa ser agressius i autoritaris a través de la tendresa, que els permetrà transformar la seua duresa viril en afecte.

L'obra és una proposta de la companyia xilena La Re-Sentida que mostrarà el poder revolucionari de la tendresa contra qüestions com l'odi racial, l'LGTBI-fòbia o la violència de gènere. Es desenvolupa partint d'històries de la realitat i implica els joves no sols com a intèrprets, sinó també com a autors, fent-los partícips d'un procés social i artístic.

Marco Layera i Carolina de la Maza dirigixen i creen esta obra de teatre produïda per Centro Gabriela Mistral, GAM i Ruhtriennale. José Miguel Araya Moreno, Leftrarü Valdivia Castro, Camilo Bugueño Espejo, Efraín Chaparro Pérez, Matías Mendez González, Dimitri Bueno Ferrer i Marcos Cruz Andulce seran els encarregats de fer arribar el missatge. Ho faran en l'escenari del Principal el dissabte 21 d'octubre a les 19:00 hores com a part de la seua gira internacional, amb la qual també passaran per Teatros del Canal, Teatre Lliure, Central de Sevilla i Teatre Principal de Palma.

Les entrades dels dos espectacles i de la resta de propostes de la temporada de l’Escalante es poden adquirir en www.escalantecentreteatral.dival.es i en taquilla abans de la representació.

 

Arxivat a:

Destacats