La Diputació de València celebra el 9 d'Octubre amb espectacles infantils gratuïts i una jornada de portes obertes

La programació d'aquesta entitat pel Dia de la Comunitat Valenciana es concentrarà aquest diumenge 8 d'octubre i conclourà amb el 'Passacarrer dels Comarques'

Guardar

Seu de la Diputació de València
Seu de la Diputació de València

La Diputació de València celebrarà el pròxim 9 d'Octubre amb una jornada de portes obertes i activitats en les quals la música, la màgia i la dansa seran les grans protagonistes. Una programació dirigida tant al públic infantil com a adult que ha presentat hui Vicent Mompó, president de la institució, en el pati dels Scala i que es desenvoluparà durant el diumenge 8 d'octubre. Així, el fermall final a la jornada ho posarà el' Passacarrer dels Comarques', en el qual participaran una desena de municipis de tota la província i que discorrerà des de les Torres de Serrans fins a la plaça Manises.

Una trobada en el qual Mompó també ha revelat quin és el disseny del cartell que enguany lluirà la Diputació amb motiu de la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana. Així, el disseny gràfic d'aquest dia ha sigut creat per l'agència The Serious Agency i busca "retre homenatge al patrimoni artístic valencià" pel centenari de la mort del pintor Joaquín Sorolla. El cartell —obra dels creatius Miguel Chiner, Guillermo Sagristà i Quique Colomer— "fusiona la tradició pictòrica valenciana amb l'avantguarda, que s'aprecia en el número 9 format per dues figures geomètriques"; i també amb els colors de la Reial Senyera de fons: el blau, groc i roig.

Cartell de la celebració del 9 d'Octubre de 2023 en la Diputació de València
Cartell de la celebració del 9 d'Octubre de 2023 en la Diputació de València

Activitats infantils en la plaça Manises

El programa d'actes de la Diputació arrancarà aquest diumenge dia 8 a les 10 hores en la plaça Manises, on xanquers, músics i soldats del rei donaran la benvinguda al públic, que podrà gaudir amb una exhibició de combats medievals. Al llarg del matí, se succeiran espectacles de dansa, balls, esgrima, il·lusions i prestidigitación, entre actuacions amb éssers mitològics, joglars, dames, cavallers i una xicoteta xarrada sobre el maneig de les armes en l'edat mitjana.

A la vesprada, els visitants podran descobrir l'art de la falconeria, la tradicional Mocaorà, els jocs dels bufons per als més menuts i un espectacle de màgia i mentalisme a càrrec de l'embruixador i els seus sequaços. Mentre les famílies gaudeixen de l'ambient medieval, les portes de la Diputació romandran obertes fins a les 18 hores per a conéixer millor els palaus de la corporació provincial, que acolliran en la Sala de Respecte una exposició amb rèpliques d'indumentària de Jaume I i els seus cavallers.

Durant la visita als palaus de de la Batlia i els Scala, es podran veure les Senyeras de lo Rat Penat, facsímil de la de 1596 que custodia l'Ajuntament de València, i la de Blasco Ibáñez, la rèplica fabricada pel taller d'Eduardo Sanchís Romero, que va cobrir el fèretre del cèlebre escriptor, periodista i polític valencià en el seu trasllat a la ciutat des de terres franceses.

La jornada culminarà amb el tradicional 'Passacarrer dels Comarques', que transcorrerà entre les Torres de Serrans i la plaça Manises amb la participació de Gandia, Llíria, Utiel, Quatretonda, Manises, Ontinyent, Requena i les Alcubles. Durant hora i mitja, de 18:30 a 20 hores, els assistents podran gaudir amb les actuacions de diferents grups de música i balls procedents de sis comarques valencianes.

 

Destacats