“Desconfinant la Cultura”. Música i teatre per al pont del 9 d’Octubre

Albalat de la Ribera, Antella, La Font de la Figuera, La Font d’En Carròs, Anna i Càrcer oferiran espectacles teatrals i musicals de dijous 8 a diumenge 11 d’octubre

Guardar

Rius
Rius

El programa "Desconfinant la cultura" és un programa específic per a reactivar el sector cultural, orientat a recuperar públics i a estimular el sector, i que oferix una part de la seua programació al voltant de la celebració del 9 d’Octubre amb espectacles de música i teatre.

En paraules del diputat de Cultura, Xavier Rius, "Volem que ‘Descofinant la cultura’ siga un impuls per al sector cultural, i que ho faça amb perspectiva de territori. Hem orientat activitats obertes i diverses, per a recuperar l’accés a la cultura, amb l’estreta col·laboració dels ajuntaments que s’han sumat al projecte".

L’Àrea de Cultura ha volgut aprofitar la festivitat del 9 d’octubre per a programar activitats obertes al públic i poder oferir tant, activitats que foren posposades en la passada quarentena, com també d’altres noves que ara poden contribuir a reactivar el sector cultural.

Totes les activitats han estat organitzades i patrocinades de manera conjunta pel Servei de Cultura i pel SARC, tots dos serveis de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València.

Els pròxims dies festius, amb motiu del dia de la Comunitat Valenciana, els ciutadans i ciutadanes podran gaudir d’una programació cultural que s’adreçarà a diverses comarques, sempre respectant les mesures sanitàries acords a este moment.

Música i teatre

El dijous, 8 d’octubre, a les 10:30, a les Escoles Municipals Albalat de la Ribera el contacontes "De contes, llegendes i altres coses que porte en la maleta" presentarà als xiquets i xiquetes "El gran Jordiet", narrant la llegenda de Sant Jordi comptada amb «coses que tenia per casa», amb coses guardades dins d’una antiga maleta carregada de records, de contes tradicionals i d’algun àlbum il·lustrat.

Moixent es vestirà de festa per a rebre a Pep Gimeno "Botifarra" el dijous 8 d’octubre a les 22.30h al Carrer Constitució. Pep Botifarra durà el seu repertori original, "Deixa’t estar de romanços", acompanyat per la seua rondalla de corda tradicional. Una successió de jotes, fandangos, cants de batre, masurques, havaneres, malaguenyes, granaïnes i romanços cançons tradicionals de la seua comarca natal de La Costera i també d’altres comarques.

El divendres dia 9, arriba a Antella la companyia de teatre al carrer i circ "La Furtiva" presenta a les 18:00h l’obra "Sabates en l'aire". Un espectacle molt visual per conéixer una xica somniadora que viu als núvols i un xic treballador i realista que viu en el seu carro reparant sabates, que un dia es troben i s'enfronten, es burlen i fins i tot tracten de no juntar-se. Però el destí els té preparat un final diferent.

També el dia 9, a les 18 hores, Xarxa Teatre arriba a La Font de la Figuera, per interpretar "El dolçainer de tales", un espectacle que recorre les festes tradicionals valencianes des de l'arribada d’un dolçainer a un poble fins, fent un recorregut pel ball de nanos, les carreres de cavalls, el bou embolat, la lluita de l'àngel i el dimoni, sermons, discursos, balls, gegants, fins a les albades a mitjanit.

En Montesa el dia 10 d’octubre, a les 22:30h en la plaça de la Vila, la Borriana Big Band interpretarà temes clàssics del jazz així com versions de cançons ska, rock, latin, etc.

El mateix dia 10, actuarà a l’Auditori Municipal de Quartell, a les 19:30h, la banda Jazzmàtiks que presentarà grans temes de música escrita en valencià, en clau de jazz. Temes d’artistes de sempre i dels de l’última actualitat.

Per tancar les actuacions del dissabte dia 10, Les Folies de Carcaixent es presenten al Pati de les Escoles de RAFELGUARAF, a les 19:30h, per representar espectacle "Chroma" inspirat en la creació dels colors i el seu simbolisme.

El diumenge dia 11 "Desconfinant la Cultura" arribarà a tres municipis. En primer lloc, La Font d’en Carrós rebrà a les 19:30h en la Casa de la Paraula -C. Sant Doménech- a Marcos Chàfer per viure la història de "El biciclista de La Costera", un monòleg basat en un ciclista dels anys 40 que conta les penúries i les alegries d’un pobre corredor per poder menjar i malviure en un esport tan dur com este.

Per altra banda, el municipi d’Anna acollirà a les 17:00h l’espectacle que proposa el conjunt "A la lluna: art i entorn", una funció de circ itinerant amb xanquers de més de dos metres, malabarismes, acrobàcies i verticals increïbles que fan que la representació siga molt més que una cercavila.

Finalment, les "Trobadorets" arribaran a les 18:00h a la plaça de la Generalitat de Càrcer per representar l’obra "A xalar!". Música per xiquetes i xiquets de totes les edats que de la mà de cinc músics aconseguiran que la xicalla cante i balle de valent per acomiadar el cap de setmana.

Arxivat a:

Destacats