Descobrix gratis la recentment restaurada muralla medieval de València

Endinsa't de manera gratuïta en els detalls d'este monument històric fins al 30 de juny a la Sala Pinazo de l'IVAM amb motiu del seu 35 aniversari

Guardar

Restes de la muralla medieval de València
Restes de la muralla medieval de València

La petjada de la muralla medieval és un dels majors testimonis de l'evolució i la fascinant història de la ciutat de València. A l'interior de l'Institut Valèncià d’Art Modern (IVAM) es conserva un tram d'esta construcció del segle XIV i, després d'un llarg procés de restauració integral, va obrir de nou les seues portes al públic dijous passat 25 d'abril.

Així, amb motiu del seu 35 aniversari, l'entitat oferix l'oportunitat de conéixer de manera gratuïta les restes de la muralla mentres exploren la nova exposició dedicada a l'artista valencià Ignacio Pinazo. Una iniciativa que es prolongarà fins al pròxim 30 de juny i que fusiona cultura i patrimoni amb l'objectiu de divulgar i posar en valor este important enclavament patrimonial declarat Bé d'Interés Cultural.

D'esta manera, els visitants no sols s'endinsaran en la història de València, sinó que també podran descobrir els acurats treballs de restauració que tant els equips arquitectònics com arqueològics ha dut a terme durant els últims mesos en estos 70 metres de muralla conservats en l'IVAM.

Es tracta de la primera vegada que es realitza una rehabilitació integral d'este tram des que es va inaugurar el museu l'any 1989. Una intervenció que ha permés desentranyar secrets sobre la construcció de la muralla defensiva de València posant en valor les tècniques de tàpia valenciana i el mestratge particular de l'època.

Muralla medieval de València a l'IVAM
Muralla medieval de València a l'IVAM

Exposició impressionista

Però la història que esperen les imponents pedres de la muralla medieval de València no serà l'únic atractiu de la Sala Pinazo en l'IVAM, perquè els visitants també podran recórrer gratis la nova exposició del reconegut pintor Ignacio Pinazo. L'obra del talentós artista torna al seu espai original després dels treballs de restauració patrimonial en el monument defensiu.

Sota el títol 'Pinazo: identitats', la mostra presenta una oportunitat extraordinària per a submergir-se en el seu variat i singular univers impressionista. L'exposició arreplega més de 300 peces, incloent-hi algunes inèdites, que actualitzen la mirada sobre l'artista i reflectixen la seua indestructible exploració i preocupació sobre la identitat humana, tant individual com col·lectiva.

Exposició 'Pinazo: identidades' de l'IVAM i muralla restaurada (Miguel Lorenzo)
Exposició 'Pinazo: identidades' de l'IVAM i muralla restaurada (Miguel Lorenzo)

Des de retrats íntims fins a representacions de tradicions i paisatges, la mostra de Pinazo oferix una visió completa del llegat del pintor valencià a través de les seues pintures i dibuixos, acompanyats per textos, fotografies i pel·lícules de l'època. Una gran alternativa cultural i històrica que es podrà visitar de manera gratuïta en l'IVAM fins al pròxim 30 de juny. Que no t'ho expliquen!

Destacats