La dansa s'expandeix pels espais patrimonials de Sagunt amb dues propostes valencianes

L'actriu, coreògrafa i ballarina Pepa Cases signatura 'Voràgine', producció de l'IVC que aborda la violència de gènere

Guardar

Obra de dansa del Institut Valencià de Cultura ‘Voràgine’
Obra de dansa del Institut Valencià de Cultura ‘Voràgine’

Sagunt a Escena presenta el 17 d'agost a les 22:30 a la Casa dels Berenguer 'De hueso y piel', un duo a cavall entre la dansa contemporània, la performance i el teatre físic. La peça s'endinsa en l'essencialitat animal i la cruesa dels cossos. De gran plasticitat, la bellesa dels seus personatges és salvatge, però planteja un exercici de tendresa, escolta i afecte entre les protagonistes. Amb això Gómez ens parla de la incapacitat per a domesticar les pulsions i instints més primaris.

Aquesta proposta per a espais singulars és una extensió de la peça de sala 'Anhel' que Cristina Gómez va estrenar en 2022, i amb la qual va aconseguir tres premis de les Arts Escèniques Valencianes l'any passat: Millor Espectacle de Dansa, Millor Direcció -Cristina Gómez i Anna Estellés- i Millor Ballarina -Paloma Calderón-.

En el duet entre Gómez i Ana Lola Cosín la proximitat amb el públic permet una aproximació ideal per a captar l'essència de la peça. La projecció del documental 'Inland' de la ballarina i realitzadora Gema Iglesias, basat en el món creatiu i de representació de totes dues creacions, completa el programa de la nit.

Un crit d'atenció contra la violència

La Glorieta serà l'endemà, el 18 a les 22.30 hores, l'escenari de l'obra de dansa de l'Institut Valencià de Cultura 'Voràgine', amb la qual Pepa Cases denuncia la impunitat de les agressions sexuals. L'actriu, cantant, coreògrafa i directora castellonenca s'ha inspirat en la necessitat de comptar, visibilitzar i denunciar una realitat que es queda al marge i que es tracta de manera anecdòtica.

Estrenada en la Plaça de l'Ajuntament de València en la passada edició del festival Dansa València, 'Voràgine' compta amb un elenc de sis intèrprets i un ampli equip de professionals valencians.

Sagunt a Escena és un festival organitzat per l'Institut Valencià de Cultura amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt i l'àrea de teatres de la Diputació de València. La 40a edició del festival se celebra del 3 al 27 d'agost de 2023 al Teatre Romà i altres espais de Sagunt. Les entrades dels espectacles del Teatre Romà es poden adquirir en la web de Sagunt a Escena i també en la taquilla física de l'Ajuntament de Sagunt.

Sagunt a Escena compta amb el patrocini de 'Sagunt és viu', la Regidoría de Turisme de Sagunt, Turisme Comunitat Valenciana, Caixa Popular, l'Autoritat Portuària de Valància, Saggas i Fertiberia. A més, col·laboren Adetursa, NPS, Valància Plaza, Coca-Cola, Rodalia de Renfe, Adif i Botigues de l'Estació.

Destacats