Cultural València 'reviu' el Sona La Dipu per error i confirma que "es tracta d'una informació confusa"

L’agenda de l’Ajuntament ‘Cultural València’ ha informat aquesta setmana sobre que el ja inexistent Sona La Dipu se celebraria al setembre, una notícia que ha resultat ser una errada

Guardar

sona-la-dipu-sueca-foto_abulaila7_0
sona-la-dipu-sueca-foto_abulaila7_0

El mític 'Sona La Dipu', eixe festival que fomentava la música valenciana a la província, va canviar d''amo' al març. L'Institut Valencià de la Cultura (IVC) va assumir l'organització d'aquesta trobada musical que, antany, pertanyia -com el nom del festival indicava- a la Diputació de València. A partir de l'edició de l'any que ve, sobre la qual encara no s'ha anunciat res, l'antic 'Sona La Dipu' passarà a ser un certamen autonòmic; no obstant això, continuarà mantenint l'essència i els valors primigenis del festival.

EL 'SONA LA DIPU' REVIU PER TORNAR A MORIR

Malgrat que aquesta trobada provincial haja acabat, el dimarts es va publicar en Cultural València, l'agenda cultural oficial de l'Ajuntament de València, una entrada que informava sobre que, des de l'1 de setembre fins al 30 de novembre, es duria a terme en la Plaça de Bous un esdeveniment anomenat Sona La Dipu sobre el qual s'especifica el següent: "Programa musical de la Diputació de València que fomenta la creativitat i el llançament de nous valors de la música de la província de València. El premi per a les tres bandes guanyadores consisteix en l'enregistrament d'un CD i sis concerts, siga de forma conjunta o individualment".

Des de l'Ajuntament, s'ha informat a València Extra que "es tracta d'una informació confusa perquè s'han inclòs per error les dades d'aquest any i es procedirà a eliminar-això de Cultural València". A més, també han explicat que el procediment més normal és que, durant els següents dies "es mantinga la informació i l'enllaç però sense que apareguen les dades d'aquest any", dades que són erronis.

UNA DÈCADA DE 'SONA LA DIPU'

Entre 2008 i 2018, el 'Sona La Dipu' va fer que centenars de grups valencians sonaren al ritme de valors com la creativitat i la germanor entre diferents artistes de diversos gèneres. Aquesta trobada va sorgir com una espècie de llançadora de bandes novelles que, finalment, van tindre l'oportunitat d'entrar en el circuit musical tant en l'àmbit autonòmic com nacional.

Aquest concurs provincial, que premiava als tres millors grups de la trobada amb l'enregistrament d'un CD i la producció de sis concerts, ha anat transformant-se al llarg d'aquests deu anys potenciant la difusió i el recorregut de les bandes autòctones. De fet, en aquest sentit, en els últims quatre anys, prop de 400 grups emergents s'han donat a conéixer al gran públic gràcies al 'Sona La Dipu'.

Gran part de les bandes del 'Sona La Dipu' han format part dels cartells de més d'una vintena de festivals de reconegut prestigi en l'àmbit nacional, així com l'Arenal Sound, el Rototom, el Festival dels Arts, el Primavera Sound o el Vinya Rock. A més, aquesta mítica trobada musical va ser dels primers que van incentivar la música en femení i en valencià, una important labor que esperem que continue mantenint durant la seua pròxima etapa a les mans de l'IVC.

Arxivat a:

Destacats