Cultura reconeix la col·lecció museogràfica de Bicorp

Guardar

17-01-09_cuevaarana-bicorp
17-01-09_cuevaarana-bicorp

La Direcció de Cultura i Patrimoni ha reconegut la col·lecció museogràfica del municipi de Bicorp per a preservar el valor patrimonial, valorar els elements més significatius de Bicorp i crear una oferta turística de qualitat basada en la cultura local.

El patrimoni cultural s'estructura entorn del gran recurs que constitueix l'Art Rupestre Llevantí, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Cuevas de la Araña i les del Barranco Moreno o del Buitre són els elements més importants d'aquest patrimoni. Particularment, Cuevas de la Araña inclou la representació artística més singular d'aquest conjunt: l'escena de la recol·lecció de la mel.

Cal destacar també el conjunt d'edificis històrics monumentals del nucli urbà i els jaciments arqueològics de l'època del bronze i època ibèrica. Junt amb allò que s'ha descrit, s'ha de valorar el Patrimoni Immaterial basat en les seues tradicions, danses (Jota del Raspallón), memòria oral, gastronomia, etc.

L'Ecomuseu de Bicorp es compon d'una exposició permanent que mostra el centre d'interpretació de l'art rupestre, museu etnogràfic sobre les tradicions del municipi i centre patrimonial on aprofundeix sobre els elements representats a les Cuevas de la Araña i el Barranco Moreno. Es completa l'oferta museística amb documents, arxius fotogràfics i amb la memòria oral dels veïns del poble.

El reconeixement com a Col·lecció Museogràfica es realitza a petició de l'ajuntament, té vigència indefinida, mentre subsistisca la institució i romanga oberta al públic i no suposa un cost implícit, però li obri la possibilitat de participar en les subvencions anuals per a museus i col·leccions museogràfiques permanents que concedeix la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Arxivat a:

Destacats