Cultura projecta en la Filmoteca d’Estiu el musical ‘Cabaret’ en el 50 aniversari de la seua estrena

La Filmoteca d’Estiu està organitzada per l’IVC i se celebra del 5 d’agost al 3 de setembre als jardins del Palau de la Música de València

Guardar

Escena de la pel·lícula Cabaret
Escena de la pel·lícula Cabaret

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, per mitjà de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), projecta en la Filmoteca d'Estiu, el dijous 11 d'agost, a les 22.30 hores, 'Cabaret' (1972), dirigida per Bob Fosse, amb motiu del 50 aniversari de la seua estrena.

'Cabaret' es projecta en versió original amb subtítols en valencià. Amb una duració de 123 minuts, la pel·lícula es podrà tornar a veure el divendres 12 i el dissabte 13 d'agost, a les 22.30 hores.

Protagonitzada per Liza Minnelli, Michael York, Helmut Griem i Joel Grey, la pel·lícula s'inspira en la comèdia musical 'Cabaret', de John Kander i Fred Ebb, estrenada amb un gran èxit a Nova York en 1966. La comèdia musical és una adaptació de l'obra 'I am a Camera', del dramaturg anglés John Van Druten (1951), i de la novel·la 'Adéu a Berlín' (1939), de l'escriptor anglés Christopher Isherwood.

El film narra la història de Sally Bowles, una cantant estatunidenca que actua de nit al cabaret Kit Kat Klub de Berlín a començament dels anys 1930. Sally lloga una habitació a Brian, un anglés reservat, universitari i escriptor, que imparteix lliçons d'anglés per a guanyar-se la vida mentre continua els seus estudis d'alemany. Els dos assistiran a l'increment de la violència nazi durant els últims dies de la República de Weimar.

A més del seu extraordinari èxit comercial, 'Cabaret' va guanyar huit premis Oscar en 1972, inclosos millor director (Bob Fosse), millor actriu (Liza Minnelli), millor actor de repartiment (Joel Grey) i millor banda sonora.

Dins del cicle 'Aniversaris cinèfils', la Filmoteca d'Estiu projectarà el clàssic de terror del cinema mut 'Nosferatu' (1922), de Friedrich Wilhelm Murnau, que celebra el seu centenari (30 d'agost i 1 de setembre).

Patrimoni audiovisual valencià

Com en edicions anteriors, totes les sessions de la Filmoteca d'Estiu s'obrin amb la projecció d'una mostra de la col·lecció de pel·lícules domèstiques en passos estrets (8 mm, súper-8 mm i 9,5 mm), recuperades per la Filmoteca i realitzades i conservades en el seu arxiu fílmic. Es tracta de clips realitzats a partir de fragments de pel·lícules familiars de temàtica estiuenca, pàgines d'un àlbum de família que recorre diverses dècades.

Aquestes projeccions serveixen per a recordar la missió essencial de l'Arxiu de la Filmoteca: la salvaguarda del patrimoni audiovisual valencià i de la memòria col·lectiva.

Horaris i venda d'entrades

Les projeccions de la Filmoteca d'Estiu se celebren de dilluns a diumenge, excepte els dimecres, que no hi ha sessió. La projecció s'inicia a les 22.30 hores i la taquilla s'obri a les 21 hores. El preu de l'entrada general és de 3,50 euros, i 25 euros per a l'abonament de deu sessions. La programació per dies i la venda d'entrades anticipades en línia estan disponibles en la web de IVC.

La Filmoteca de València manté l'oferta cinematogràfica a la ciutat durant el mes d'agost amb la celebració de la Filmoteca d'Estiu i les seues projeccions a l'aire lliure. Els criteris de programació de la Filmoteca d'Estiu són els mateixos que se segueixen la resta de l'any a la sala Berlanga: versió original, qualitat en les projeccions i un preu assequible.

La celebració de la Filmoteca d'Estiu, que organitza cada any l'IVC, és possible també gràcies a l'Ajuntament de València, que cedeix els jardins del Palau de la Música com a espai de les projeccions, i al patrocini de Cerveza Turia.

Arxivat a:

Destacats