Cultura participa en el festival 'Russafa Escènica' amb espectacles a Sant Miquel dels Reis, el Rialto i el Centre del Carme

Guardar

Russafa_Escenica
Russafa_Escenica

La Direcció General de Cultura i Patrimoni és coorganitzadora de 'Russafa Escènica' amb espectacles i activitats culturals que se celebraran al Monestir de Sant Miquel dels Reis, el Centre del Carme Cultura Contemporània i el Teatre Rialto.

A l'església del monestir de Sant Miquel dels Reis es representa del 26 al 29 de setembre 'Requiem', una coreografia de dansa sobre el dol dels difunts, dirigit per Silvia Batet.

Al Centre del Carme Cultura Contemporània es realitza la inauguració d'aquest festival amb l'actuació de Monterrosa, el curs de formació gratuït d'arts vives de Celso Giménez i el 26 i 27 de setembre es representarà l'obra, '1Km2', dirigida per Jerónimo Cornelles i escrita per ell mateix, juntament amb Maribel Bayona.

A la Sala 7 del Teatre Rialto tindrà lloc, de l'1 al 4 d'octubre, el projecte col·laboratiu i taller escènic dirigit a alumnat d'Arts Escèniques 'Los de arriba' d'Adrián Novella que s'emmarca dins de la iniciativa 'Graners de creació'.

Aquest dilluns s'ha presentat la programació del festival amb la presència de la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, el vicerector de Cultura i Esport de la Universitat de València, Antonio Ariño, i el director artístic de 'Russafa Escènica', Jerónimo Cornelles.

La gran novetat d'aquesta edició, que parteix amb reducció d'aforaments i l'aplicació de mesures de seguretat i higiene en els espectacles, és la digitalització del festival. Les obres, que han sigut gravades amb qualitat cinematogràfica, s'estrenaran en format en línia a l'octubre a través de la plataforma 'stagein.tv'.

La directora general de Cultura i Patrimoni ha felicitat el 'Russafa Escènica' per complir una dècada oferint un festival artístic a la ciutat de València i recollint el lema del festival 'Desitjos' ha dit que "és desig de tots que l'any que ve torne a presentar una altra programació com la que comença aquesta setmana".

Amoraga ha reivindicat que la cultura és segura i necessària. "És necessària per a nosaltres que la gaudim i per a les persones que ens regalen, metafòricament, el seu talent, però també és una indústria i un sector econòmic que ha d'estar actiu".

Finalment, ha animat a assistir als espectacles culturals. "Hem de fer cultura amb precaució i amb alegria, perquè la vida està al carrer i amb la tranquil·litat del fet que, si prenem les mesures oportunes, gaudirem de la vida i de la cultura", ha afirmat.

Destacats