Cultura de la Generalitat projecta en la Filmoteca d’Estiu ‘Deseando amar’ (2000), de Wong Kar-wai

La Filmoteca d’Estiu està organitzada per l’IVC i se celebra del 5 d’agost al 3 de setembre en els jardins del Palau de la Música de València

Guardar

 Fotograma de la pel·lícula 'Deseando Amar'
Fotograma de la pel·lícula 'Deseando Amar'

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat, per mitjà de la Filmoteca de l'Institut Valencià de Cultura, projecta en la Filmoteca d'Estiu, el dijous 25 d'agost, a les 22.30 hores, 'Deseando amar' ('In the Mood for Love', 2000), escrita i dirigida pel cineasta xinés Wong Kar-wai. Amb una duració de 99 minuts, la pel·lícula es podrà tornar a veure el divendres 26 i dissabte 27 d'agost en el mateix horari.

Protagonitzada per Maggie Cheung i Tony Leung, 'Deseando amar' es va estrenar en el Festival de Cinema de Cannes de 2000, on va guanyar el premi del jurat i Tony Leung va ser guardonat com a millor actor. Ha sigut considerada per la crítica com una de les millors pel·lícules de tots els temps i com una de les principals obres del cinema asiàtic.

L'acció es desenvolupa a Hong Kong en 1962. Chow, redactor en cap d'un diari local, lloga una habitació en un apartament el mateix dia que Su Li-zhen, secretària d'una companyia naviliera. Són veïns. Per motius de treball, les seues respectives parelles els deixen sols molt sovint. A pesar de tindre una casera i veïns amistosos, Chow i Su es troben sovint a soles en les seues habitacions i entaulen una amistat.

Un dia, Chow descobreix que les seues respectives parelles mantenen una relació. A partir d'aquest moment els dos comencen a passar cada vegada més temps junts i es reconforten l'un amb la presència de l'altre.

Univers Wong Kar-wai

Conformat per cinc pel·lícules, la Filmoteca d'Estiu ha programat un cicle del cineasta xinés Wong Kar-wai, que després prosseguirà al setembre dins de la programació regular de la Filmoteca de València en la seua seu de l'edifici Rialto.

Tot i haver nascut a la Xina continental, Wong Kar-wai (Xangai, 1958) va estudiar i es va formar com a cineasta a Hong Kong, ciutat en què transcorre la majoria de les seues pel·lícules. Considerat com un dels grans directors del cinema actual, Wong Kar-wai es caracteritza per un mètode de treball i un estil únics, molt vinculats a la seua col·laboració amb el director de fotografia Christopher Doyle.

Wong no parteix d'un guió tancat, sinó que crea les seues pel·lícules en el rodatge a partir d'idees merament esbossades. Potser és d'aquesta immediatesa creativa impulsada per la intuïció, i del tractament fragmentari, a vegades quasi oníric, que dona a l'espai i al temps, d'on sorgeixen la cadència sensual i la potència evocadora de les seues pel·lícules.

Les seues pel·lícules són de ritme lent, on tot s'insinua i res resulta obvi. Conten històries de cors trencats i amors impossibles, records estremidors i secrets mai revelats.

El cicle de la Filmoteca d'Estiu ha presentat en ordre cronològic cinc dels títols més destacats del director i guionista xinés: 'Chungking Express' (1994) (8 i 9 d'agost); 'Fallen Angels' (1995) (16 i 18 d'agost), 'Happy Together' (1997) (22 i 23 d'agost); 'Deseando amar' (2000) (25, 26 i 27 d'agost), i '2046' (2004) (2 i 3 de setembre). 'Fallen Angels' i 'Happy Together' s'han projectat en versió original amb subtítols en valencià.

Patrimoni audiovisual valencià

Com en edicions anteriors, totes les sessions de la Filmoteca d'Estiu s'obrin amb la projecció d'una mostra de la col·lecció de pel·lícules domèstiques en passos estrets (8 mm, súper-8 mm i 9,5 mm), recuperades per la Filmoteca i realitzades i conservades en el seu arxiu fílmic. Es tracta de clips duts a terme a partir de fragments de pel·lícules familiars de temàtica estiuenca, pàgines d'un àlbum de família que recorre diverses dècades.

Aquestes projeccions serveixen per a recordar la missió essencial de l'Arxiu de la Filmoteca: la salvaguarda del patrimoni audiovisual valencià i de la memòria col·lectiva.

Horaris i venda d'entrades

Les projeccions de la Filmoteca d'Estiu se celebren de dilluns a diumenge, excepte els dimecres, que no hi ha sessió. La projecció s'inicia a les 22.30 hores i la taquilla s'obri a les 21 hores. El preu de l'entrada general és de 3,50 euros, i 25 euros per a l'abonament de deu sessions. La programació per dies i la venda d'entrades anticipades en línia estan disponibles en la web de l'IVC: https://ivc.gva.es/val/audiovisual/programacio/programacio-dies.

La Filmoteca de València manté l'oferta cinematogràfica a la ciutat durant el mes d'agost amb la celebració de la Filmoteca d'Estiu i les seues projeccions a l'aire lliure. Els criteris de programació de la Filmoteca d'Estiu són els mateixos que se segueixen la resta de l'any a la sala Berlanga: versió original, qualitat en les projeccions i un preu assequible.

La celebració de la Filmoteca d'Estiu, que organitza cada any l'IVC, és possible també gràcies a l'Ajuntament de València, que cedeix els jardins del Palau de la Música com a espai de les projeccions, i al patrocini de Cerveza Turia.

Arxivat a:

Destacats