Cultura de la Generalitat presenta a la Filmoteca de València 'Les vides de Marona'

La pel·lícula d'animació de la directora romanesa Anca Damian es projecta el dissabte 7 i el diumenge 8 de maig, a les 18 hores

Guardar

Fotograma de ‘Les vides de Marona’
Fotograma de ‘Les vides de Marona’

Cultura de la Generalitat, a través de l’Institut  Valencià de Cultura, projecta a la Filmoteca de València, dissabte 7 i  diumenge 8 de maig, a les 18 hores, ‘Las vidas de Marona’  (‘L’extraordinaire voyage de Marona’, 2019) d’Anca Damian. Les dues  projeccions s’emmarquen dins del cicle mensual ‘Menuda Filmo’, dedicat  al públic infantil.

Creada per la cineasta romanesa Anca Damian, ‘Las vidas de Marona’  desborda imaginació i destaca per una enorme bellesa plàstica, més  pròxima a Matisse que a l’animació tridimensional dels grans estudis.

Anca Damian construeix un conte de fades modern narrat per una gosseta  que passa de mà en mà i que ens dona una lliçó de felicitat que  consisteix a apreciar les coses xicotetes.

Després d’haver patit un accident, una gosseta fa memòria i recorda  els diferents amos que ha tingut al llarg de la seua vida. Amb la seua  infal·lible empatia, Marona ha omplit de llum i d’innocència totes les  llars en què ha viscut.

L’humor i l’emoció s’alternen en aquesta història la melancolia de la  qual s’equilibra en l’aspecte formal amb unes imatges que es  transformen constantment en noves formes i colors.

La productora, animadora i directora de fotografia Anca Damian  (Cluj-Napoca, Romania, 1962) va debutar en el llargmetratge amb el  documental animat ‘Crulic, camino al más allá’(2011), sobre un pres  romanés que va començar una vaga de fam que acabaria amb la seua vida  quatre mesos més tard. El documental va obtindre nombrosos  reconeixements en festivals de tot el món, entre aquests, el premi a  la millor pel·lícula al Festival d’Annecy.

L’entrada a les projeccions de ‘Menuda Filmo’ és gratuïta per a menors  de 14 anys. Cada persona podrà traure un màxim de sis entrades. Les  entrades es poden adquirir de manera anticipada en  ‘taquilla.ivc.gva.es’ o el mateix dia de la sessió, en taquilla, des  de mitja hora abans de l’inici de la projecció. La taquilla es tancarà  cinc minuts abans de la projecció.


 

Arxivat a:

Destacats