Cultura concedeix el Premi Lluís Guarner 2016 al professor Manuel Costa Talens

Guardar

Premio Lluís Guarner
Premio Lluís Guarner
El Patronat Lluís Guarner, presidit per la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha acordat concedir per unanimitat el seu premi anual al professor emèrit de la Universitat de València, Manuel Costa Talens.

El premi ha sigut concedit per la seua contribució a la Ciència des de la seua incorporació en l'Institut Universitari Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva i des de la seua incorporació al Departament de Botànica, on va desenvolupar una producció científica de gran impacte tant a escala nacional com internacional, encaminada, sobretot, al coneixement de la flora i de la vegetació del territori valencià.

Costa Talens ha publicat nombrosos treballs d'investigació dedicats a l'estudi sobre els diferents ecosistemes de la flora i vegetació del territori valencià, considerant la seua biodiversitat en relació amb el medi ambient. La seua activitat es reflecteix en les seues nombroses publicacions referides a la serra d'Espadà, La Safor, La Marina Alta, l'estat actual de la flora i de la fauna marines al litoral de la Comunitat Valenciana.La importància dels seus treballs en l'àmbit internacional es demostra en les campanyes botàniques realitzades a Europa, Estats Units i Canadà, Perú, Bolívia, Argentina, l'estudi de la vegetació de l'Altiplà Andí, a les costes italianes, de Xipre, el Peloponés i Creta per a investigar la conservació del Mediterrani, etc.

El professor Talens va ser director del Jardí Botànic de la Universitat de València i des de la seua direcció, l'any 1987, va transformar aquest espai en un referent, no sols com a espai enjardinat al centre de la ciutat, sinó sobretot com un centre d'investigació, d'educació ambiental i de divulgació científica tant nacional com internacional.

El premi s'entregarà a la primavera en un acte acadèmic a la Biblioteca Valenciana. El Patronat Lluís Guarner concedeix cada any un premi que porta el seu nom i que està dotat amb 15.025,30 euros la finalitat del qual és reconéixer la creació i traducció literàries en el camp de les humanitats, que pot recaure en autors amb especials vincles amb el territori valencià.

L'escriptor valencià Lluís Guarner va instituir hereua dels seus béns, a benefici d'inventari, la Generalitat Valenciana, la qual ha de destinar el producte d'aquests béns a l'establiment d'un premi, pensió o beca de finalitat cultural que ha de portar el nom de 'Lluís Guarner'.

Per a realitzar les voluntats de l'escriptor, s'ha creat un patronat que aprova les bases i realitza la convocatòria del premi, a més de vetlar per les iniciatives que preserven i difonen l'obra de Lluís Guarner Pérez.

Arxivat a:

Destacats