Cultura concedeix el premi a la millor exposició en Obert València 2021 a "El pasado habrá sido un planeta extraño", de la galeria Gabinete de Dibujos

Carmen Amoraga anima els ciutadans a "visitar les galeries i a recuperar la presencialitat de la cultura amb totes les mesures de precaució"

Guardar

abierto valencia 2021
abierto valencia 2021

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha concedit el premi a la millor exposició a l'obra 'El pasado habrá sido un planeta extraño', de l'artista Santiago Talavera, de la galeria Gabinete de Dibujos, dins de l'edició Obert València 2021 que organitza l'Associació de Galeries d'Art Contemporani de la Comunitat Valenciana (LAVAC).

En la roda de premsa de presentació, la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha explicat que la motivació del premi es deu a "la coherència expositiva que uneix el concepte de la mostra i la instal·lació en l'espai. L'artista assenyala en la seua obra preocupacions contemporànies com la forma en què habitem el planeta o la relació amb la naturalesa a través de la seua pràctica pictòrica i el dibuix minuciós".

La Conselleria manifesta el seu suport a les galeries valencianes amb l'adquisició d'aquest quadre, que formarà part de la Col·lecció d'Art Contemporani de la Generalitat, a més de contribuir econòmicament amb Obert València.

També anualment es convoca una línia d'ajudes, dotada amb 215.000 euros, per a col·laborar amb el funcionament i la promoció de les activitats de les galeries d'art de la Comunitat Valenciana i de la participació d'aquestes en fires d'art nacionals i internacionals.

Carmen Amoraga ha elogiat la iniciativa de la LAVAC perquè persegueix acostar la cultura als ciutadans i difondre, al seu torn, la creació dels artistes plàstics emergents. Ha animat els ciutadans a "visitar les galeries i a recuperar la presencialitat de la cultura amb totes les mesures de precaució".

Obert València discorre del 23 de setembre a l'1 d'octubre i hi participen 19 galeries d'art: Luis Adelantado, Benlliure, Alba Cabrera, Galería Cuatro, House of Chappaz Flat, House of Chappaz Showcase, La Mercería, Tuesday to Friday, Galería Punto, Rosa Santos, Set Espai d'Art, Shiras Galería, Galería Thema, Galería Vangar, Espai Nivi Collblanc, Aural, Isabel Bilbao, The Liminal i Gabinete de Dibujos.

Les galeries romandran obertes en horari continu durant el cap de setmana per a rebre el públic i donar a conéixer els projectes de la temporada, les novetats i la programació anual.

En la presentació d'Obert València han participat, a més de Carmen Amoraga, la directora de la LAVAC, Rosa Santos; la directora de l'IVAM, Nuria Enguita, i representants de les entitats col·laborades amb l'esdeveniment.

Arxivat a:

Destacats