Cultura col·laborarà amb l'ajuntament per a impulsar un museu arqueològic a la Vall d'Uixó

El museu acolliria les restes de la prehistòria i història del municipi que es remunten a 17.000 anys arrere

Guardar

Vall D'Uixó
Vall D'Uixó

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha afirmat que, junt amb l'ajuntament de la Vall d'Uixó, s'està estudiant crear un museu arqueològic municipal en la localitat que aculla restes del passat, des dels antics caçadors de l'últim període glacial fins a l'actualitat.

Carmen Amoraga ha indicat que el primer que s'està treballant és localitzar un edifici que servisca per a acollir el museu. "Estem començant de zero perquè anteriorment mai s'havia plantejat la necessitat d'impulsar un museu", ha matisat.

Encara que no hi ha res decidit, la directora general de Cultura i Patrimoni, que ha visitat la nau industrial coneguda com 'La Fàbrica de la Llum', ha assenyalat que "aquest espai podria ser un bon lloc per a situar el museu, ja que està en l'entorn del poblat iber i de les coves".

El municipi de la Vall d'Uixó té registrats un gran nombre de jaciments arqueològics, en situar-se en un encreuament de camins prop de la Via Augusta i perquè la cova de Sant Josep és un gran brollador d'aigua, que va permetre la concentració de l'hàbitat humà en els seus voltants des de la Prehistòria.

  
Destacats