Corpus 2023 a Xàtiva: programació completa

Xàtiva celebra aquesta setmana la festivitat del Corpus, amb una sèrie d'activitats que culminaran el diumenge amb la tradicional processó

Guardar

La Moma al Corpus de Xàtiva
La Moma al Corpus de Xàtiva

Xàtiva es prepara per a celebrar la festivitat del Corpus, una de les tradicions més antigues de la Comunitat Valenciana amb una programació que culminarà el diumenge amb la processó, en la qual participaran alumnes de les escoles i nombrosos personatges bíblics.

La programació començarà el dijous 8 de juny amb la missa del Corpus Christi a l'Església de Sant Francesc a les 19.30 hores. A continuació, a les 20.30 hores, en la sala d'actes de la Mancomunitat de l'Antic Hospital, tindrà lloc el Pregó del Corpus a càrrec d'Alfonso Rovira, periodista i cronista oficial d'Alzira. Durant aquest esdeveniment, es retrà homenatge a les primeres cosidores i es presentaran oficialment els nous vestits dels personatges bíblics, els Quatre Evangelistes.

El plat fort de la festivitat serà el diumenge 11 de juny. A les 10.30 hores, a l'Església Col·legial de Santa Maria La Seu, se celebrarà la Missa Major del Corpus Christi. Més tard, a les 18.00 hores, des de l'Església de Sant Francesc, es durà a terme la missa del Corpus Christi. A continuació, a les 18.00 hores, començarà la processó cívica des de la plaça de la Seu, seguida de la processó religiosa a les 19.00 hores.

La festivitat del Corpus a Xàtiva es remunta al segle XIV i combina elements cívics i religiosos. En les últimes dècades, s'ha produït un procés de recuperació de la processó, en la qual els alumnes de les escoles participen després de setmanes de preparació per a executar les nombroses danses. En la processó religiosa desfilen diversos personatges d'escenes bíbliques.

El cartell oficial del Corpus 2023 ha sigut creat per l'artista xativina Lola Ciges i es presentarà oficialment durant l'acte del Pregó del Corpus. Serà una representació artística que capturarà l'essència i la tradició d'aquesta festivitat única a Xàtiva.

La festivitat del Corpus a Xàtiva és una oportunitat perquè residents i visitants gaudisquen de la riquesa cultural i religiosa de la ciutat, i perquè tots puguen participar en una tradició arrelada en la història local.

Destacats