Convent Carmen combat l'onada de calor amb un cicle de 'thrillers', concerts acústics i debats

Guardar

convent_carmen
convent_carmen

Convent Carmen de València 'combat' l'onada de calor amb un cicle de 'thrillers' que "aprofiten el seu atractiu comercial al mateix temps que sorprenen els més cinèfils", al costat de concerts acústics, debats i arts escèniques, en "un blegue infal·lible per a rebaixar les temperatures i encendre la cultura i l'oci intel·ligent".

En la programació d'estiu de l'espai, Thrillers d'Estiu --a partir de la segona setmana de juliol i fins a la primera de setembre-- ocupa un lloc destacat en un cicle que aprofita l'"enorme atractiu comercial" que té aquest gènere, al mateix temps que busca sorprendre fins al cinèfil més adobat, destaca Convent Carmen en un comunicat.

Compta amb un ventall de "títols inèdits o mal distribuïts, films oblidats, perduts i rares vegades exhibits" a Espanya. El cicle se celebrarà durant nou dimecres a les deu de la nit, en una sessió especial de 'thriller' presentada pel crític de cinema i activista cultural Daniel Gascó, del videoclub Stromboli.

"La diferència essencial entre el cinema negre clàssic i el 'thriller' és que aquest últim, si bé no ha viscut una època daurada, sí que ha sigut un gènere mutant que s'ha resistit a morir, reinventant-se i adaptant-se constantment al canvi dels temps", ha sostingut el també responsable de la selecció.

I és que no es tracta d'un gènere pur, sinó que alguns films triats --com 'Sense City 2' (2014), 'John Wick' (2014), 'Trucant a les portes del cel' (1997) i 'Wind Rive' (2017), en les quals es detecten influències del còmic i els videojocs, la comèdia i les sèries de televisió.

El film "més recòndit i difícil de localitzar" ha sigut 'Les coses canvien' (1988), una "exquisida comèdia de gángsters" que va suposar la segona incursió en la direcció cinematogràfic del dramaturg i guionista David Mamet.

Un altre film sorprenent és 'Revanche' (2008) de l'austríac Götz Spielmann, que eludeix els paranys del gènere per a ordir una complexa trama psicològica de ressonàncies dostoievskianas que, en el seu moment, li va valdre una nominació a l'Oscar a la Millor Pel·lícula Estrangera.

FERMALL D'OR DE SCORSESE

El film que posarà "el fermall d'or" al setembre serà 'Wake in Fright' (1971), el més antic i ignot de tots, una obra mestra adorada per Martin Scorsese des de la seua passada a concurs en el Festival de Cannes, el negatiu del qual es va perdre durant dècades i ha estat sense exhibir-se la barbaritat de 38 anys.

Com a colofó, "en el més pur estil de cinema polar" s'exhibiran dues produccions franceses inèdites a Espanya: 'Els liens du sang' (2008), "molt superior al remake americà" realitzat cinc anys després pel seu protagonista, Guillaume Canet; i la tercera incursió en la realització cinematogràfica del dibuixant de còmics Joann Sfar, qui fa una brillant adaptació de la novel·la Sébastien Japrisot: 'La dame dans l'auto aves des lunettes et un fusil' (2015).

CONCERTS "ÍNTIMS, PRÒXIMS I ESPECIALS"

Més enllà del cinema, les Convent Sessions by Mahou són una sèrie de concerts acústics "íntims, pròxims i especials" en la capella de Convent Carmen. Cadascuna d'aquestes cites sonores està precedida per una introducció de l'artista i un xicotet diàleg amb el públic.

La vibrant veu de Borja Mompó, de Model de Resposta Polar, sonarà el 14 de juliol, mentre que el 25 d'agost el públic s'emocionarà amb la sensibilitat artística de la cantant, pianista i compositora June's Kaleidoscope.

El vessant més reflexiu de la programació estival es diu Debats al Convent, una cita triple amb tres forces creadores que fan ciutat: la cultura, la gastronomia i el disseny. En aquest sentit, l'11 de juliol es debatrà sobre 'Com la cultura activa l'atracció de València', amb Ramon Marrades (La Marina de València), José Luis Pérez Pont (CCCC , GVA Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana) i Juan Manuel Sánchez (Convent Carmen).

El segon debat tindrà lloc el 17 de juliol i, sota el nom de 'Com la gastronomia està transformant València', els espectadors compartiran impressions culinàries amb Miguel Ángel Mayor (Convent Carmen, Succeeix Restaurant), Begoña Rodrigo (La Saleta Restaurant, Nòmada Urban Mood) i Jesús Terrés (Guia Hedonista).

L'última cita del mes, el dia 24, Debats al Convent reunirà a Francesc Rifé (Francesc Rifé Studio), Marisa Gallén (Gallén+Ibáñez) i Pau Rausell (Universitat de València, València Capital del Disseny) en 'Com el disseny pot millorar València'.

Destacats