El Consorci de Museus continua construint el mapa de l’art contemporani valencià amb sis nous projectes seleccionats en Trajectòries

La segona edició de Trajectòries, del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, ha resolt la convocatòria amb la selecció de sis projectes de comissariat que es presentaran entre els anys 2023-2025

Guardar

Nou projecte de "Trajectòries"
Nou projecte de "Trajectòries"

El Consorci de Museus ha resolt la seua convocatòria de Trajectòries amb la selecció de sis projectes de comissariat, amb el propòsit de revisar les trajectòries tant d'artistes com de col·lectius o tendències artístiques de la Comunitat Valenciana, dins del context de l'art espanyol contemporani.

Per a fer-ho, s'ha destinat una dotació econòmica de 70.000 euros per cada un dels projectes curatorials triats, amb un total de 420.000 euros, i s'ha augmentat així la xifra en comparació dels 50.000 euros que es van invertir per cada proposta durant la primera edició dels anys 2018-2020.

La convocatòria publicada el mes de gener passat ha comptat amb una participació d'un total de 63 propostes, de les quals s'han seleccionat sis treballs, més dos de reserva en el cas que alguns dels anteriors no puguen assumir la responsabilitat del programa.

Els noms del comissariat i artistes triats per a aquesta segona edició són: la comissària Margarida Aizpuru juntament amb l'artista Paloma Navares; el comissari Lorenzo Sandoval amb l'artista Llorenç Barber; la comissària Isabel Tejeda juntament amb l'artista Ginestar; el comissari Antoni Pinent amb l'artista Pepa L. Poquet; la comissària Silvia Tena juntament amb l'artista Pepe Beas; i la comissària María Guadalupe Frígols amb el col·lectiu Laboratorio de Luz.

Els dos projectes en reserva pertanyen a Vicente Matallana amb José Antonio Orts; i Sandra Moros i Lluc Mayol juntament amb Teresa Marín.

"Amb la faena que fem en el Consorci de Museus volem impulsar i valorar l'art contemporani valencià. Seguint aquest camí, després de l'èxit dels projectes seleccionats en la primera edició de Trajectòries, presentem el resultat del procés de selecció d'aquesta segona edició, que busca donar visibilitat a tant de talent artístic que en massa ocasions no ha rebut prou atencions. La qualitat dels projectes presentats ha fet difícil la faena del jurat. Vull felicitar les i els comissaris i artistes seleccionats, però sobretot expressar reconeixement per les nombroses trajectòries artístiques que, tot i no haver resultat elegides en aquesta ocasió, mereixen la nostra sincera valoració", assenyala el director del Consorci de Museus i del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont.

Trajectòries

L’objectiu de Trajectòries és posar en marxa projectes de comissariat que aborden en profunditat la trajectòria professional d’artistes o col·lectius amb un recorregut reconegut i en plena maduresa creativa, i contribuir, al mateix temps, a construir el relat de l’art contemporani a la Comunitat Valenciana.

El temps per al desenvolupament i la presentació de cada una de les sis propostes seleccionades serà al llarg dels anys 2023, 2024 i 2025 al Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC), concretament a la sala Ferreres Goerlich, amb la possibilitat a més d’exhibir-se en altres centres consorciats d’Alacant, València i Castelló.

La primera edició posada en marxa entre els anys 2018 i 2020 va donar a conéixer al gran públic les obres de Teresa Cebrián, Xisco Mensua, Ana Teresa Ortega, Fuencisla Francés, Maribel Doménech i Grup de Reüll.

Arxivat a:

Destacats