Conclou "Cambra al Palau" 2021 amb un recorregut per les etapes de la història musical d'Amparo i José Iturbi

Protagonitzat per Regards Piano Duo i narrat per Pau Ferrer

Guardar

Fotografia de Regards Piano Duo
Fotografia de Regards Piano Duo

La present edició del cicle "Cambra al Palau" 2021 que es desenvolupa a l'Almodí i que està organitzat pel Palau de la Música, conclou demà dissabte amb el concert "El teclat de José i Amparo. La seua història musical", protagonitzat per Regards Piano Duo. Es tracta d'un programa que fa un recorregut per les diverses etapes de la història musical d'Amparo i José Iturbi, des de la joventut fins a les gravacions que van fer els dos germans.

La presidenta del Palau, de la Música, Gloria Tello, s'ha mostrat molt satisfeta pel balanç del cicle, ja que "tanquem una edició marcada per la qualitat interpretativa, la varietat de propostes i per una assistència espectacular, amb una mitjana del 95% i prop de quatre mil persones que han gaudit enguany dels vint-i-quatre concerts programats". "Sens dubte", ha afegit Tello, "aquest és el camí, i, estem segurs que el cicle vinent que comença en gener, tindrà la mateixa acceptació i un públic encara més fidelitzat".

Cal recordar que aquesta edició està dedicada a José Iturbi amb motiu del 125 aniversari del seu naixement. En aquest sentit, el director del Palau, Vicent Ros, ha explicat que "tanquem el cicle amb el record musical a la figura d'Amparo Iturbi, una magnífica i reconeguda intèrpret que va estar molt unida al seu germà durant tota la seua vida". Amb aquest programa "podrem descobrir mitjançant la figura d'un narrador, concerts i gravacions que van fer junts o per separat, al llarg de la seua relació musical", ha incidit Ros.

D'aquesta manera, Regards Piano Duo, format per Irene Renart & Pablo García-Berlanga, i junt amb el narrador Pau Ferrer, abordaran de la joventut dels germans la Sonata op. 6 per a piano a quatre mans de Ludwig van Beethoven; de l'etapa francesa les "Cinco piezas infantiles" de Joaquín Rodrigo; de la relació musical d'Amparo amb Enrique Granados amb "Goyescas"; i de José amb Franz Liszt amb el "Liebesträume"; de l'etapa de Hollywood amb la Dansa ritual del foc de "El amor brujo" de Manuel de Falla; de la Ràdio amb el Valse Romantiques núm. 1 d'Emmanuel Chabrier i les "Danzas Andaluzas" de Manuel Infante i per últim les Gravacions amb Scaramouche de Darius Milhaud.

Des del seu debut en el Festival de Gant (Gentse Feesten), Regards Piano Duo s'ha distingit per la seua versatilitat. Irene Renart va tindre el seu primer contacte amb el públic en el Festival de Saintonge a França als 12 anys. Ha realitzat recitals per molts països d'Europa, destacant la seua interpretació del Concert per a dos pianos de Bach a l'auditori de Doelen a Rotterdam. Pablo García-Berlanga actua a nivell internacional en auditoris com Carnegie Hall de Nova York o Kioi Hall de Tòquio i en festivals com Ensems o Festival de Wallonie. Destaca la seua gira per El Salvador, en la qual interpreta el Concert en sol de Ravel.

Arxivat a:

Destacats