Compromís demana informació sobre els mecanismes que té À Punt a les seues xarxes per bloquejar "bots" i "trolls"

Guardar

compromis a punt
compromis a punt

La portaveu adjunta de Compromís en les Corts, Mònica Álvaro, i el diputat de Compromís, Josep Nadal, han registrat aquest matí una pregunta al parlament valencià, adreçada a la direcció general de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), per tal de saber quins són els mecanismes que té À Punt per comparar i comprovar l'autoria de les piulades a la xarxa Twitter i així evitar que es done veu a bots i perfils trolls i/o falsos a programes informatius com 'A La Ventura'.

La també portaveu de Compromís a la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l'Espai Audiovisual en les Corts ha manifestat que "després d'analitzar alguns dels perfils que participaren al programa 'A La Ventura', on s'entrevistava al president de la Generalitat, potser hem estat espectadors i espectadores de com es desenvolupa l'estratègia Trump al País Valencià".

"És preocupant que a la televisió pública es puga donar veu a perfils que estan latents sense cap activitat durant molt de temps o que han estat creats pocs dies abans de l'emissió d'aquest programa en concret. Per això des de Compromís demanem informació sobre els criteris per triar uns tuits o altres. I també volem conéixer si À Punt té un protocol establert per identificar i bloquejar els perfils que amaguen trolls o bots que només contribueixen a difondre missatges fake i malintencionats", ha conclòs la diputada Mònica Álvaro.

Arxivat a:

Destacats