Com sol·licitar el Bo Cultural Jove de 400 euros

A partir d'aquest dilluns podran sol·licitar el bo tots els joves de 18 anys que desitgen

Guardar

liam mcgarry ebsrin6WqxQ unsplash bono joven
liam mcgarry ebsrin6WqxQ unsplash bono joven

El Govern d'Espanya va anunciar el passat 6 d'octubre aquesta mesura perquè els joves que complisquen la majoria d'edat puguen gaudir d'un Bo Jove Cultural que constarà d'una targeta de 400 euros per a gastar només en productes culturals. El termini per a sol·licitar aquesta ajuda comença aquest dilluns 25 de juliol i finalitzarà el pròxim 15 d'octubre.

Miquel Iceta, ministre de Cultura, va anunciar que aquesta subvenció ha de ser "transparent i auditada, ja que és una important quantitat de diners públics (210 milions d'euros) i cal vetlar del seu bon ús".

Com se sol·licita aquest bo?

Aquesta ajuda per als joves de 18 anys ha entrat en vigor aquest dilluns, per la qual cosa des de hui es pot presentar la sol·licitud mitjançant el certificat digital Cl@ve a través de la pàgina web del Ministeri de Cultura i Esport.

Qui pot sol·licitar l'ajuda?

Aquesta targeta està destinada a aquelles persones que complisquen o hagen complit 18 anys al llarg de 2022, és a dir les nascudes en 2004. A més, han de ser joves amb la nacionalitat espanyola, residents permanents o sol·licitants d'asil.

Quina és la quantia del bo?

El bo té una quantia total de 400 euros per a utilitzar durant un any en el gaudi de productes, serveis i activitats culturals. Per tant, serà valgut dotze mesos després de la seua concessió, i arribarà a un nombre aproximat de 500.000 jóvens nascuts en 2004.

En què es pot invertir?

El bo sol es podrà invertir en activitats, productes i serveis culturals per als quals està determinat. En primer lloc, la meitat de la quantia, 200 euros, es podrà destinar a les arts en viu: entrades i abonaments per a arts escèniques, música en directe, cinema, museus, biblioteques, exposicions i festivals escènics, literaris, musicals o audiovisuals.

A més, també es podrà destinar un màxim de 100 euros productes culturals en suport físic com a llibres, revistes, premsa, videojocs, partitures, discos. En aquest apartat els productes hauran de ser recollits de forma presencial, per la qual cosa no serà possible l'enviament a domicili o a punts de lliurament.

En tercer lloc, serà possible invertir fins a 100 euros en el consum digital o en línia: subscripcions i lloguers en plataformes de lectura, musicals, audiovisuals, compra d'àudio-llibres i llibres electrònics, abonaments a videojocs en línia, premsa, revistes, podcasts o altres publicacions periòdiques amb un màxim de quatre mesos de gaudi.

Hi ha productes exclosos?

L'adquisició de productes de papereria com a llibres de text curriculars impresos o digitals; equips, programari, maquinari i consumibles d'informàtica i electrònica; material artístic, instruments musicals, espectacles esportius i taurins, moda i gastronomia no seran subvencionables. Tampoc estarà coberta la compra de productes que hagen sigut qualificats com a X o pornogràfics.

És possible la devolució dels productes adquirits?

Només podran ser retornats aquells productes autoritzats per l'entitat adherida, per un producte d'igual o superior valor. En cap cas es podrà sol·licitar la devolució dels diners.

És compatible amb altres ajudes?

Sí. La norma preveu que el bo cultural jove siga compatible amb qualsevol altra ajuda o subvenció, ingrés o recurs procedent d'altres administracions públiques.

Arxivat a:

Destacats