Cinema Jove s'inaugurarà amb una pel·lícula de Hollywood amb segell valencià, 'Animal Crackers'

Guardar

17-06-16-cinema-jove
17-06-16-cinema-jove

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha presentat la programació de Cinema Jove 2017 acompanyat pel director general de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, i el director del festival, Carlos Madrid.

El festival cinematogràfic de l'Institut Valencià de Cultura, arrancarà el 23 de juny i finalitzarà l'1 de juliol a València. Les projeccions de les diferents seccions es realitzaran en diversos espais de la ciutat i durant nou dies on es posarà el focus en la creació audiovisual de nou encuny amb projeccions a concurs, cicles de cinema emergent, homenatges i fòrums de debat. Una programació de joves no solament per a ulls joves.

La gal·la d'inauguració del festival serà el 23 de juny al teatre Principal de València i estarà conduïda pels actors i còmics Alejandro Portaz i Javier González. Comptarà també amb la música en directe deXimo Soler Quartet. Serà ací on es presenten en detall les diferents seccions del festival: la secció oficial de llargmetratges, la de curtmetratges, la secció oficial de websèries, el 'Premi Lluna de València', la 'Trobada Audiovisual de Joves', el cicle 'Art & The City', la secció 'Futur de cine', els '30 anys de programa Erasmus' i les projeccions especials. Cal recordar que el Premi Lluna de València serà per a la reeixida trajectòria del director argentí Pablo Trapero.

El conseller Vicent Marzà ha volgut destacar 'la importància de fer visible la producció audiovisual valenciana en un festival internacional i de rellevància com és Cinema Jove' i ha afegit: “Hui presentem la programació completa que enceta una nova etapa de Cinema Jove, el festival cinematogràfic de la Generalitat, concebut per a captar nous públics, dinamitzar la ciutat de València en aquest sentit, difondre films internacionals de gent jove com a plataforma per al món, reflexionar sobre el contingut audiovisual en l'àmbit valencià i internacional i ser un altaveu de les nostres pròpies produccions. Tots aquests aspectes són clau per a nosaltres i objectius últims de la nostra política cultural cristal·litzada en el pla 'Fes Cultura'”.

El festival comptarà amb una nodrida presència valenciana en diferents seccions, en concret, 11 de les produccions tenen empremta valenciana a Cinema Jove 2017. A la inauguració es projectarà la pel·lícula d'animació ‘Animal Crackers’. És una producció amb codirecció valencianaper a tots els públics i compta amb les veus de doblatge de John Krasinski, Emily Blunt, Sir Ian McKellen, Sylvester Stallone i Danny DeVito. L'animació ha sigut responsabilitat de Blue Dream Studios Spain, ubicats al Parc Tecnològic de Paterna. ‘Animal Crackers’ ha sigut codirigida pels nord-americans Scott Sava, Tony Bancrofft, responsable de ‘Mulan’, i el valencià Jaime Maestro, guanyador del Goya al Millor Curt d'Animació 2013 per ‘El vendedor de humo’.

La presència valenciana al festival internacional es concreta en títols com ara 'La disco resplandece', de l'il·licità Chema García Ibarra; 'Las vísceras', de l'oriolana Elena López; 'Bienvenido a casa', de Miguel Marcos; 'Life in boxes', d'Alexander Lemus; ?the neverending Wall', de Sílvia Carpizo; 'El vestido', de l'alacantí Javier Marco; 'Epidemia', d'Alejandro Portaz; 'Muro', de Rafa Casañ i David Molina; 'Brava', que és una coproducció valenciana-catalana; i 'Xmile', de Miguel Ángel Font.

A més, hi haurà altres projeccions amb segell valencià, com les del l catàleg 'Curts 2017' de l'Institut Valencià de Cultura; s'estrenarà 'Análisis de sangre Azul', musicada pel DJ valencià H4L 9000; i es projectarà 'Muna', un film de Santiago Zannou, que compta amb la participació de l'IVC.

Així mateix, Cinema Jove servirà per a aglutinar diferents espais de reflexió per a la difusió del sector audiovisual valencià. Es presentarà la web Musimatge, que aglutina compositors valencians de bandes sonores, també es presentarà el FestiMapp, la coordinadora de Festivals del País Valencià, hi haurà una taula rodona sobrecineastes valencians seleccionats en Festivals Classe A, una conferencia per al sector de l’animació dels creadors de 'Memorias de un hombre en pijama' i es presentarà el llibre de l'actor i director valencià Sergio Villanueva.

“En aquesta edició hem fet un esforç perquè la joventut es note i es palpe en la programació. Així, es donarà una major visibilitat en l'espai urbà, tant per la presència de publicitat exterior com pel cicle Art & The City, programat en un espai obert. De la mateixa manera, tant aquesta proposta com la de 30 anys d'Erasmus capten l'essència de les noves generacions, pel seu esperit i per la seua temàtica. Tots dos cicles donen personalitat a Cinema Jove i són un reflex de la sensibilitat i de les inquietuds del seu públic”, avança el director de Cinema Jove, Carlos Madrid.

Art & The City està integrat per set projeccions de llargs i curts entorn de l'art urbà. La selecció integra ficció, documental i cinema experimental. Per la seua banda, el cicle 30 anys d'Erasmus ret tribut al programa de mobilitat universitària europea. La proposta consta de cinc pel·lícules que incideixen en les experiències personals lligades a aquest programa pel qual han passat més de cinc milions d'estudiants. L'1 de juliol hi haurà una marató a la Filmoteca amb la trilogia de pel·lícules dirigides per Cédric Klapisch, i protagonitzades per Romain Duris, ‘Una casa de locos’, ‘Lasmuñecas rusas’ i ‘Nueva vida en Nueva York’.

En el cicle està integrada l'òpera primera d'Elena Martín com a directora, ‘Júlia Ist’, una visió més agredolça de les estampes hedonistes que aquest moviment universitari ha inspirat en el cinema.

Noms propis

Elena Martín i Adrián Lastra són els nous talents del setè art espanyol mereixedors en aquesta edició del premi Un futuro de cine. Un altre nom propi d'enguany és el de David Lynch. El festival reprèn el cicle dedicat a l'etapa primerenca en la carrera de grans directors. L’iconoclasta realitzador va oferir grans títols en els seus primers anys com a ‘Cabeza borradora’, ’El hombre elefante’, ‘*Dune’ i ‘Terciopelo azul’. Tots es podran revisar a València, a més dels seus cinc primers curts. La programació es completa amb la projecció del documental ‘David Lynch: The Art Life’, de Jon Nguyen, sobre els anys formatius d'un dels artistes més personals de la història.

Projeccions especials

Entre les projeccions especials programades destaca la de la pel·lícula de cinema mut ‘Análisis de sangre azul’, de Gabriel Velázquez i Blanca Torres, amb una sessió de música electrònica en directe a càrrec del DJ H4L 9000. Aquest fals documental relata el despertar en un sanatori mental d'un aristòcrata anglés estimbat als Pirineus en els anys trenta.

També estan programades ‘Brava’, de Roser Aguilar i ‘Muna’, de Santiago Zannou, Goya 2008 al millor director novell per ‘El truco del manco’. La primera és una dissecció de la violència sexual exercida contra les dones que compta entre el seu elenc amb Laia Marull, Emilio Gutiérrez-Caba i Sergio Caballero. La segona, una sèrie d'històries mínimes, que en el seu conjunt ofereixen una visió de la idiosincràsia de les dones etíops.

Arxivat a:

Destacats