Cinema Jove aposta pels artistes Daniel Rueda y Anna Devís per a la imatge de la seua 33 edició

A través de la fotografia, els artistes crearan una imatge simbòlica unint arquitectura i cinema

Guardar

Cinema Jove
Cinema Jove

La 33 edició del Festival Internacional de Cinema de València – Cinema Jove, que se celebrarà del 22 al 29 de juny i que està organitzada per l’Institut Valencià de Cultura, comptarà amb el duo artístic valencià Daniel Rueda i Anna Devís. Les seues imatges, creades a través de la fotografia, interactuen de manera creativa amb l'arquitectura.

La directora d'art del festival, Julia Valencia, va escollir a aquesta parella d'artistes, igual que va fer l'any passat amb Patricia Bolinches i Señor García, perquè “junts formen un duo creatiu on la personalitat de tots dos ha trobat un llenguatge únic”. D'Anna Devís destaca que és una creadora espontània, l'imaginari de la qual parla de la diversió de confeccionar xicotetes històries suspeses en el temps. Mentre que de Daniel Rueda diu que té un ull mil·limètric, “és un fotògraf de la síntesi, la forma i el buit”, declara Valencia.

Ambientades en ciutats de tot el món i plenes d'estructures, formes simples i colors pastís, les imatges de Devís i Rueda no solament parlen d'elegància i minimalisme. A més de subratllar belles arquitectures, les seues fotografies també mostren una forma única d'experimentar la vida quotidiana i interactuar amb el nostre entorn més immediat.Tant Devís (instagram.com/anniset) com Rueda (instagram.com/drcuerda), tenen centenars de milers de seguidors en Instagram i han treballat per a Netflix, Coca-cola, Smart o Swatch, la imatge del qual ha donat la volta al món passant des dels carrers de València a copar les pantalles de la famosa Times Square de Nova York.

És la primera vegada que tots dos treballen per a un festival de cinema i, al costat de Julia València, han desenvolupat una idea carregada de simbologia. En paraules de Rueda: “la imatge del cartell evoca el concepte ‘d’ascensió’, un concepte en si mateix al que se li pot traure múltiples significats. A més, vincularem eixa imatge amb el leitmotiv del cinema, fent que la peça central tinga una doble lectura”.

Arxivat a:

Destacats