Chen Reiss i l'Orquestra de València desperten una gran expectació esgotant les entrades des de l'inici de la temporada

Sota la direcció de Liebreich també s'interpretarà la Quarta de Beethoven

Guardar

Chen Reiss
Chen Reiss

La soprano Chen Reiss protagonitzarà amb l'Orquestra de València i sota la direcció d'Alexander Liebreich, el pròxim concert d'abonament del Palau de la Música, que tindrà lloc demà dijous, a les 19.30 hores, en un Teatre Principal amb les entrades exhaurides. D'aquesta manera, la cantant lírica israeliana interpretarà les Quatre últimes cançons, TrV 296 de Richard Strauss, dins d'un programa on també es podrà escoltar la Simfonia núm. 4 de Ludwig van Beethoven, i Drei Märchenbilder aus der Schneekönigin del compositor danés Hans Abrahamsen.

La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha volgut destacar el fet que les entrades per a aquest concert es van esgotar pràcticament des que va començar la temporada, i ha afirmat respecte a aquest abonament que "el nostre públic sap reconéixer l'equilibri amb el qual dissenyem els programes, amb la presència de les millors veus i solistes internacionals, i incloent-hi estrenes a València de música contemporània com és el cas d'Abrahamsen, junt amb obres mestres del repertori universal".

Aquesta serà la tercera ocasió que Reiss canta en la programació de l'auditori valencià, sent la segona d'elles el 2016, també amb l'Orquestra de València, amb el Stabat Mater de Gioacchino Rossini. En aquest sentit, el director del Palau, Vicent Ros, ha manifestat que demà "podrem gaudir de la seua evolució lírica, que li ha portat a ser considerada com una de les millors veus internacionals, i escoltar-la, a més, amb una de les grans obres de Richard Strauss, compositor de qui és tota una referència actualment".

El programa començarà amb Tres imatges de l'òpera "La reina de les neus" Drei Märchenbilder aus der Schneekönigin de Hans Abrahamsen, una obra d'orquestració fina i ambient somniador, que va ser estrenada a la Royal Danish Opera en l'octubre del 2019. Li seguirà les Quatre últimes cançons de Richard Strauss, la seua última composició que no va poder escoltar representada, i una obra cimera del postromanticisme, sobre poemes de Hesse i Eichendorff. Es dona la circumstància que aquesta serà la primera vegada que el mestre Liebreich i l'Orquestra de València interpreten a Beethoven des que va assumir la titularitat. Serà la Simfonia núm. 4 del geni alemany, que es configura com una mirada als seus predecessors, en especial a Haydn, al classicisme en la puresa de l'escriptura i les formes.

La soprano Chen Reiss s'ha forjat la seua carrera internacional per ser "una de les veus straussianes més perfectes que es puguen trobar" (Classical Source). Va saltar a la fama com a membre del conjunt de l'Òpera Estatal de Baviera i ha sigut artista resident en la dita òpera. Ha interpretat papers principals en coliseus com la Scala de Milà, Semperoper de Dresde, Deutsche Oper de Berlin o el Maggio Musicale Fiorentino, entre altres. Ha col·laborat amb la Filharmònica de Munic dirigida per Dudamel, la Filharmònica de Los Angeles amb Mehta, la Royal Concertgebouw amb Gatti i l'Orquestra Simfònica de Viena amb Shani. Va debutar amb la Simfònica de la Ràdio de Berlín amb Vladimir Jurowski, l'Accademia Nazionale di Santa Cecilia amb Pappano, les filharmòniques de Berlín i Txeca amb Bychkov i la Filharmònica de la Scala, també amb Mehta.

Destacats