César Mallorquí recomana als joves escriptors en la Biblioteca Valenciana "paciència, perseverança i reflexió"

Mallorquí escriu novel·les d'aventures i utilitza el misteri per a captar l'interés del públic

Guardar

21.04.21 Mallorquí
21.04.21 Mallorquí

L'autor César Mallorquí, en l''Encontre d'Escriptors' en línia de la Biblioteca Valenciana, ha aconsellat als joves escriptors que es volen dedicar a la literatura "paciència, perseverança i reflexió perquè la carrera d'un escriptor està plena d'obstacles".

Escriptor, publicista i periodista, César Mallorquí escriu novel·la negra i literatura juvenil, gènere en què ha sigut mereixedor de premis per 'Les llàgrimes de Shiva' (Premi EDEBÉ 2002), 'L'illa de Bowen' (Premi EDEBÉ 2012 i Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil 2013) i 'La Catedral' (Premi Gran Angular 2000 i White Raven 2001). En 2015 va rebre el Premi Cervantes Chico per tota l'obra de gènere juvenil.

Mallorquí ha explicat que dedica més temps a la preparació d'una novel·la que al procés d'escriure-la. "Tota novel·la sorgeix d'una idea que bé pot ser una imatge, un nom o una sensació; després és desenvolupar un argument i uns personatges que desenvolupe en el meu cap, la qual cosa em pot portar dies, mesos o anys. El pas següent és donar-li estructura i desenvolupar els personatges. Quan està tot clar, em pose a escriure, la qual cosa em pot portar quatre o cinc mesos", ha detallat.

L'escriptor ha desvelat que "el mètode per a captar l'interés del públic el fonamenta a crear misteri amb xicotets enigmes paral·lels que generen intriga"

Ha confessat que en acabar un llibre se sent "relaxat perquè has acabat el treball, però al mateix temps tinc una sensació roïna perquè sorgeixen milers de dubtes sobre allò que s'ha escrit, si és un bon text o és roín".

És un lector a qui li agrada llegir ciència-ficció, fantasia i gènere policíac i el que més li agrada és escriure novel·la d'aventures, "possiblement perquè m'agrada molt viatjar". Les seues recomanacions literàries: 'El vigilant en el camp de sègol', de J. D. Salinger, 'El senyor de les mosques', de William Golding, i 'Cent anys de solitud', de Gabriel García Márquez.

Destacats