El Centre del Carme ofereix activitats i exposicions per a gaudir en família per Nadal

El públic pot visitar les exposicions d'artistes com Felipe Pantone, Juan Olivares, Raúl Belinchón o Pepe Miralles, entre altres

Guardar

Una activitat infantil al Centre del Carme aquest Nadal
Una activitat infantil al Centre del Carme aquest Nadal

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) presenta en el final de 2023 i inici de 2024 una completa agenda d'activitats per a tots els públics, que permeten acostar-se al centre i les seues exposicions amb una altra mirada.

El responsable de la coordinació artística del CCCC, Vicente Samper, ha assenyalat que aquestes setmanes hi ha "una important afluència de públic en el CCCC, especialment familiar pels dies de Nadal i Any Nou en els quals hi ha vacances per als més xicotets, als qui dirigim unes visites a través d'experiències especialment dissenyades per a ells. A més, oferim una destacada oferta expositiva, molt diversa, amb destacats noms com Juan Olivares i Raúl Belinchón, Pepe Miralles, Felipe Pantone o Llorenç Barber".

Durant les setmanes de Nadal el CCCC manté obertes les seues visites dialogades, en les quals una mediadora acompanya al grup per a conéixer la història del centre i la seua arquitectura. A més, el visitant té la possibilitat de submergir-se en els processos creatius dels artistes exposats a través de recorreguts per les sales.

Aquesta activitat és gratuïta amb inscripció prèvia i es desenvolupa en horari de 13:00 a 19:00 hores de dimarts a divendres, a les 18:30 els dissabtes i els diumenges a les 17:30 i 18:30 hores.

Durant aquestes dates també es duran a terme activitats específiques dirigides al públic familiar. Una d'elles és la visita-taller 'Saco, saquito, mou-te una miqueta', que planteja jugar dins del centre, fent un recorregut diferent per un lloc ple d'històries d'artistes, treballadores, comissàries, cantants, visitants o estudiants d'arts.

Aquesta activitat, gratuïta prèvia inscripció, és dirigida a un públic intergeneracional, de 0 a 99 anys. Té lloc a les 12:00 hores els dies 29 i 31 de desembre, i el 2, 4 i 7 de gener. També es faran sessions vespertines, a les 17:30 hores, els dies 28 i 30 de desembre, i el 3 i 5 de gener.

D'altra banda, per als més xicotets i les seues famílies, des del departament d'educació i mediació s'activarà l'Espai de Telles amb l'experiència sensorial 'Permés tocar', que replanteja el centre perquè els visitants més joves repten, acaricien, facen olor i toquen diversos materials, explorant l'espai a través d'una sèrie d'efectes sonors i sensacions lumíniques.

Es tracta també d'una activitat gratuïta amb inscripció prèvia, que és dirigida a bebés de 0 a 3 anys. Es desenvoluparà els pròxims dies 28 i 30 de desembre, i 3 i 5 de gener, sempre a les 12:00 hores.

Exposicions

D'altra banda, el públic podrà visitar les grans exposicions d'aquesta temporada, com a 'Prospectiva', la mostra sobre Felipe Pantone que reuneix una selecció de peces emblemàtiques de l'artista internacional resident a València al costat de noves creacions.

Aquesta mostra suposa la integració de l'art urbà i la tecnologia que es plasma en murals, pintures, instal·lacions de vídeo i escultures de colors vius. Pot veure's en la sala Carlos Pérez i el claustre gòtic del CCCC.

A més, aquest mateix mes de desembre s'ha obert l'exposició 'Llorenç Barber. La construcció d'un nosaltres múltiple', una retrospectiva a través de les propostes sonores i intervencions en l'espai públic del pioner compositor, artista i teòric nascut a Aielo de Malferit, un dels grans exponents internacionals de l'art sonor. Pot visitar-se fins al 25 de febrer en la sala Ferreres-Goerlich del CCCC.

Així mateix, en la sala 1 del museu es troba 'When the Process Becomes a Painting', l'exposició que mostra per primera vegada la nova etapa creativa de l'artista valencià Juan Olivares. Es tracta d'una selecció de pintures de gran format, així com a cartons i objectes que remeten a tot el procés pictòric, incloent-hi imprimacions, llistons de remoure la pintura, paletes i tota la documentació que ha acompanyat a l'artista a l'hora d'elaborar una pintura.

Els qui visiten el centre cultural també poden detindre's en l'últim treball del fotògraf valencià Raúl Belinchón, realitzat durant tres anys a l'interior de la presó de Picassent, la més poblada d'Espanya. Allí, Belinchón va entaular relació amb persones preses als qui va retratar, a més de capturar espais buits de la presó i objectes requisats en els escorcolls. La mostra, titulada 'Alguna cosa semblant a la llibertat', està disponible en la sala 2.

Amb una mirada profundament social, el CCCC també presenta l'exposició 'Jo ho vaig veure', un recorregut per l'obra que l'artista Pepe Miralles ha realitzat des dels anys noranta fins a l'actualitat per a documentar la pandèmia de sida. La mostra pot visitar-se en la sala Dormitori i reuneix una selección de fotografies, vídeos, instal·lacions i altres peces que reconstrueixen un relat personal i político, des de València i la resta d'España.

En la sala Zero del centre el públic trobarà l'exposició 'Babalunga i Kamolongos', feta al costat del certamen Babakamo i que suposa una panoràmica de la il·lustració editorial internacional. La mostra reuneix il·lustracions de 38 llibres i 32 projectes inèdits de països com Argentina, Bulgària, Mèxic, Polònia, Itàlia, Brasil o Bèlgica. Pot visitar-se fins al 14 de gener.

Finalment, en l'Espai D es troba la 'Ruta d'Art Urbà VCF 2023', una nova mostra de murals creats per artistes urbans com Dani García, David de Llima, La Xiqueta Wapa, Mawe, Moreno, Pauceda, Sink, TMX, Yeko i Xemayo que donen a conéixer la història, les llegendes i els valors del València CF.

Destacats