El Centre del Carme fusiona art sonor i cultura popular amb un entrepà homenatge a Llorenç Barber en FestIN

Guardar

FestIN en el Centre del Carme
FestIN en el Centre del Carme

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) ha fusionat l'art sonor de Llorenç Barber amb l'esmorzar valencià en una nova edició del festival d'art i gastronomia FestIN de València. El centre s'ha convertit així un any més en un dels escenaris del certamen que fusiona gastronomia i art.

L'activitat va començar este diumenge amb una acció del reconegut artista sonor Llorenç Barber amb el paellòfon que forma part de l'exposició 'La construcció d'un nosaltres múltiple', disponible a la sala Ferreres Goerlich, que oferix una retrospectiva a través de les propostes sonores i intervencions en l'espai públic del pioner compositor, artista i teòric nascut a Aielo de Malferit, que és un dels grans exponents internacionals de l'art sonor.

A continuació, va tindre lloc una xarrada entre representants de la societat civil i del sector hostaler, en la qual es va fer un repàs per tots els elements que componen el tradicional esmorzar valencià.

Una conversa moderada per Antonio Flores (4MGFCS), amb la participació del presentador de televisió Óscar González, Vicente Bru del bar Institut, Candy Vargas de la nueva Terraza, l'influencer Jorge García (Jajajers), Arnau Clari de la ruta dels esmorzars, Pablo Lozano de València Club Cuina, l'escriptor Vicent Marco, Miguel Ángel Pastor, periodista i crític gastronòmic de La Razón i Eva Yolanda de l'Amo de La Cantina de Russafa.

L'experiència va finalitzar en el claustre gòtic del Centre del Carme on els participants van degustar un complet esmorzar amb la seua 'despesa', el seu entrepà i el seu cremaet.

En esta ocasió, el protagonisme va ser per a 'L'entrepà Cultura el Carme', un entrepà concebut especialment per a l'ocasió, que és un homenatge a l'artista Llorenç Barber a través d'una revisió del tradicional "blanc i negre amb faves" amb llonganissa, botifarra, un hummus de faves i un cruixent de pernil i cacaus del collaret, tot això amanit amb una vinagreta de mistela.

"Tot un plaer que FestIN torne a esta casa, més encara si cap per a celebrar i honrar un dels costums de major solera, que practique sempre que puc, com és l'esmorzaret, sens dubte un dels grans emblemes de la tradició gastronòmic-cultural valenciana, amanit tot amb una acció del mestre Llorenç Barber com a perfecte maridatge", ha assegurat Vicente Samper, director artístic en funcions del Consorci de Museus.

"L'esmorzar valencià està en el mode i manera de ser de les valencianes i valencians, i s'ha convertit en un important pilar de la gastronomia valenciana. Malgrat que s'ha anat transformant al llarg dels anys ha sabut mantindre els elements que ho identifiquen des de la "despesa" al cremaet", assenyalen des de l'organització de FestIN.

FestIN és un festival gastro-cultural que planteja als seus assistents gaudir a l'uníson de l'art i la gastronomia en llocs emblemàtics de València. En esta quarta edició, el certamen oferix 17 presentacions culinàries en espais de València, Gandia i Riba-roja de Túria.

El festival d'art i gastronomia FestIN és una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de València, a través de Visit València, en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana i la Diputació de València.

Destacats