El Centre del Carme convida a prendre consciència sobre el canvi climàtic amb la tercera edició de Cridem pel Clima

Guardar

Presentació de la tercera edició del festival Cridem pel Clima
Presentació de la tercera edició del festival Cridem pel Clima

El director del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) i el Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, ha presentat la tercera edició del festival Cridem pel Clima, destinada a "prendre consciència sobre el canvi climàtic", segons els seus organitzadors, i que se celebra del 26 al 29 d'octubre en el CCCC, coincidint amb el Dia Internacional del Canvi Climàtic, que se celebra el 24 d'octubre.

La presentació ha comptat també amb la presència de Jorge Ros, Ana Gisbert i Laura Casla de Tornem, cultura i sostenibilitat; Vera Nikolova Maznikova, de l'equip de BIOagradables; José Ignacio Lacomba, cap del Servei de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de València, i Mar Ferrer, tècnic de R+D+I de l'Ajuntament de València, tots dos en representació de València Capital Verda Europea 2024; el crític de cinema i propietari del videoclub Strómboli Daniel Gascó, i l'artista La Maria, que forma part del cartell del festival i que ha oferit una actuació acústica en la presentació.

Organitzat pel Centre del Carme al costat de Tornem, cultura i sostenibilitat per tercer any consecutiu, en aquest cas sota el lema 'Pensem en altres futurs possibles', el festival proposa una programació d'accés gratuït per a totes les edats i nivells de sensibilització amb la crisi climàtica, que inclou activitats culturals, trobades amb experts, concerts, projeccions i altres manifestacions artístiques.

El festival obri el dijous 26 a les 18.00 a la sala Refetor amb un diàleg entre persones expertes i ciutadania sobre la contaminació per plàstics, organitzat per Plastic Oceans Europe, que comptarà amb la projecció del documental 'Out of plastic'. Estarà conduït per Emilio Beladiez, director de Plastic Oceans Europe, i comptarà amb la participació de Yolanda Sánchez, Community Engagement Manager de Plastic Oceans Europe, i Julia Furió, dissenyadora gràfica de formació amb estudis específics en sostenibilitat.

El divendres 27, a les 18.00 hores, a la sala Goerlich es projectarà el documental 'Alter Natives: Construint futurs possibles', un llargmetratge col·lectiu sobre iniciatives de transició i regeneració ecosocial.

Comptarà amb la participació d'un dels seus codirectors, Agustí Coromines, així com amb Dani Gascó, propietari del videoclub Stromboli, crític de cinema, programador i activista cultural i Melanie Valle, activista en Extinction Rebellion i implicada també en un grup de lectura i debat per a pensar mons futurs utòpics des d'una perspectiva ecofeminista.

El dissabte 28, a les 18.00 hores, a la sala Refetor, se celebrarà el debat sobre energia i clima 'Què està passant en el món?', que reunirà a Fernando Valladares, científic del CSIC, professor d'Ecologia en la Universitat Rei Joan Carles i un referent de la divulgació de la ciència a Espanya; Irene Calvé, experta en sistemes elèctrics, generació distribuïda i accés a l'electricitat, i Juan Bordera, periodista i activista.

L'última jornada de Cridem pel clima, el diumenge 29, comptarà amb un complet programa d'activitats, concerts i tallers, que donarà principi a les 11.00 hores amb 'El mural del clima', un taller divulgatiu, lúdic i participatiu que permetrà entendre de forma més senzilla i divertida els informes de l'IPCC de l'ONU.

Des de les 12.00 hores, el públic infantil podrà participar també en el taller de conscienciació sobre el fem marí 'Taps i botelles: els nous peixos de l'oceà' de la mà de Baobab Oci Creatiu i Ocean Art Trash.

Al mateix temps, a la sala Refetor se celebrarà una taula redona sobre la capitalitat verda de València en 2024 en la qual prendran part Kristin Suleng, periodista de ciència i medi ambient; Mar Ferrer, tècnica de R+D+I de Les Naus i Sàrria Hortes, membre de l'Associación Valenciana d'Educació Ambiental.

A la vesprada, la sala reunirà a José Luis Fernández Casadevante Kois, sociòleg i expert internacional en sobirania alimentaria per la UNIA i a l'associació BIOagradables, dedicada a l'activisme ambiental que usa les neteges de platja com a eina d'educació, sensibilització i conscienciació, per a conversar sobre 'Ecotopías. Noves narratives enfront de la crisi ecosocial'.

Domingo de música en directe

Durant l'última jornada del festival, la música també omplirà el CCCC amb les actuacions de destacades formacions del panorama estatal. Començaran en horari matinal Valancea i seguidament Badlands.

A la vesprada, serà el torn de Candela Roots; el duo extremeny-canari de 'psicodelia popular' Ruiseñora; el trio valencià Golden Peluco i la parella local de djs Wisemen Project. El tancament del festival vindrà de la mà de Colomet i una de les acabades de guardonar en els premis Ovidi Montllor: La Maria.

Tota esta programació estarà acompanyada d'un mercat d'artesania local i sostenible i l'art urbà en directe de l'artista J.Warx.

Cridem pel Clima, un compromís social i mediambiental

Cridem pel Clima està organitzat per Tornem, cultura i sostenibilitat, impulsat pel CCCC i produït pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana. Compta amb el patrocini del Institut Valencià de Cultura, l'Ajuntament de València, Plastic Oceans Europe, Caixa Popular i Cervesa Túria, així com amb la col·laboració de Capitan Denim, Bioagradables, Papereria Altea, Mural Pel Clima, Associació Valenciana d'Educació Ambiental, European Green Capital i Baobab Oci Creatiu.

Destacats