El Centre del Carme celebra ‘El poder dels museus’ en la setmana gran de la cultura

Guardar

Esdeveniment al CCCC per la Setmana dels Museus
Esdeveniment al CCCC per la Setmana dels Museus

La programació del Centre del Carme Cultura  Contemporània (CCCC) per a la setmana del 16 al 22 de maig promet fer sentir ‘El poder dels museus’ a totes les persones que visiten el principal espai d’agitació cultural de la ciutat.

El CCCC recull el lema triat per la comunitat internacional, ‘El poder  dels museus’, per a celebrar el Dia Internacional dels Museus de 2022,  i acosta l’art i la cultura a tota la ciutadania a través  d’espectacles, concerts, activitats educatives, produccions  audiovisuals i, per descomptat, les exposicions que es poden visitar a  les sales i els claustres de l’antic convent.

“El Dia Internacional dels Museus, que se celebra des de fa 40 anys,  ens ofereix l’oportunitat de visibilitzar la cultura i els museus com  a vehicle de creixement i intercanvi, com a mitjà d’expressió i  agitador de consciències.

Aquesta celebració, a més, excedeix els murs  dels museus, que ja han aconseguit portar la cultura a la societat, els col·legis i els carrers”, assenyala el director del Consorci de  Museus i el CCCC, José Luis Pérez Pont.

Exposicions per a tots els gustos

Els visitants que s’acosten la setmana que ve al Centre del Carme  podran gaudir de l’exposició ‘Emergency on Planet Earth’, en què  artistes urbans nacionals i internacionals comparteixen les seues  inquietuds sobre les diverses problemàtiques que afecten el medi  ambient.

La mostra ‘Per què soc així?’, que forma part del calendari oficial de  World Design Capital València 2022, posa en relleu la importància del  disseny en la nostra societat, mentre que ‘Artistes i màquines.  Diàlegs en el desenvolupament de l’art digital’ explora les relacions  entre l’artista i la màquina de reproducció moderna, siga un  ordinador, una fotocopiadora o una càmera de vídeo portàtil. Un viatge  al passat que arriba en forma de present.

L’última inauguració del centre, ‘Art contemporani de la Generalitat  Valenciana V’, reuneix 19 obres d’art adquirides per la Conselleria  d’Educació, Cultura i Esport en 2021, en la cinquena campanya de la  iniciativa nascuda en 2017 amb el propòsit d’impulsar i revitalitzar  el sector artístic valencià.

En sintonia amb l’art

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus, el  Centre del Carme estrena ‘CCCC pòdcast’, el nou camí del centre en el  moviment podcàsting. Una sèrie de vint episodis, presentats per la  periodista radiofònica Amàlia Garrigós i l’artista sonor Edu Comelles,  que es publicaran amb periodicitat quinzenal en les principals  plataformes d’àudio en ‘streaming’: Spotify, Apple Podcasts i Amazon Music.

Es tracta del primer contingut sonor creat específicament i de  manera assídua des d’un museu valencià, un pòdcast narratiu amb ritme  dinàmic per a divulgar i promoure la diversitat cultural i social que  es genera en el CCCC.

Festival SONORAS

Els dies 20 i 21 de maig en el CCCC, i amb accés gratuït, tindrà lloc  la quarta edició del Festival SONORAS, un cicle de música i  ‘performance’ produït pel Centre del Carme que reuneix compositores i creadores que estan a l’avantguarda de l’experimentació sonora i  visual, proposant formats inusuals que uneixen el vessant lúdic amb  l’estètic i amb la reivindicació.

Artistes com Suzanne Ciani, Nad Spiro, Marta Hammond, Bromo (Paloma  Peñarrubia i Azael Ferrer), She Knows (Teresa Tomás i Marcel Dadalto)  i Ankward Moments (Mimi Xu i Gillian Maguire) protagonitzen el cartell  de la trobada, que es completa amb un DJ set de la coneguda periodista Rosa Pérez, experta en art i música, directora i presentadora del  programa Fluido Rosa, de Ràdio Nacional d’Espanya, sobre música i art  contemporani.

SONORAS IV també acull la projecció del documental ‘Sisters with  Transistors’, dirigit per Lisa Rovner en 2020, que narra la història  de les pioneres de la música electrònica.

Festival 10 Sentidos

Les activitats coproduïdes pel Consorci de Museus i el Festival 10  Sentidos també ocuparan el calendari dels amants de la cultura per a  la setmana que ve en el CCCC, amb l’espectacle ‘Escape’ el 19 de maig  i ‘Breivik’s Statement’ el dissabte 21.

Aquest últim mostra a València  un treball del director Milo Rau, fundador de l’IIPM (Institut  Internacional de l’Assassinat Polític ‒ International Institute of  Political Murder), després del qual tindrà lloc una trobada amb Milo  Rau i Sascha Ö. Soydan, director i actriu de l’International Institute  of Political Murder, moderada per la periodista Marta Hortelano.

Artistes davant de l’objectiu

La setmana gran dels museus també coincideix amb l’estrena d’un nou  episodi de la sèrie ‘Creació sense barreres’, un projecte del Consorci  de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) en el qual el periodista  Juan Antonio Gallart entrevista artistes i comissaris de les  exposicions organitzades per la institució.

El 16 de maig, el canal de  YouTube del Consorci de Museus comptarà amb l’entrevista de Juli  Capella, comissari de l’exposició ‘Per què soc així?’, sobre el  disseny i l’art en l’àmbit més quotidià.

Encara que qualsevol dia és bo per a celebrar l’art, la proposta  cultural del Centre del Carme és una oportunitat única per a  acostar-nos a formes d’art accessibles, intel·ligibles i enriquidores.
 

Arxivat a:

Destacats