El Centre del Carme apropa el disseny emergent amb un recorregut pels 20 anys del Saló nude

La Sala 1 mostra 26 peces emblemàtiques en aquesta exposició coproduïda pel CCCC i Fira València

Guardar

Jove al costat d'una de les peces de 'Nude Generation. 20 Years' del Centre del Carme
Jove al costat d'una de les peces de 'Nude Generation. 20 Years' del Centre del Carme

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) ofereix al públic un recorregut pel disseny emergent a través de les 26 peces que componen 'Nude Generation. 20 Years'. Es tracta d'una mostra coorganitzada i coproduïda pel CCCC i Fira València que mostra algunes de les creacions més emblemàtiques que han passat pel Saló nude, un planter de talent que en els seus 20 anys d'història ha aconseguit impulsar a dissenyadors i dissenyadores des de València.

José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) i del Centre del Carme, ha presentat aquest matí la mostra al costat de Miguel Arraiz, director de projectes de València Capital Mundial del Disseny 2022, en què s'emmarca aquesta proposta expositiva; Jorge Fombellida, director comercial de Fira València; María Fontes, fundadora i coordinadora del Saló nude; i Ana Segovia d'Odosdesign, responsable de l'exposició i de la gràfica.

"Hui presentem al públic un projecte que revisa 20 anys del Saló nude, un certamen amb el qual Fira València impulsa el talent jove i connecta la indústria amb les propostes i visions més innovadores. Una mostra que permet conéixer diferents productes concebuts per ments creatives de diferent gènere, edat i procedència i que tenen una cosa en comú: han passat de ser un disseny a convertir-se en realitat", ha destacat Pérez Pont.

El director ha agraït als presents la col·laboració de València Capital Mundial del Disseny 2022 i el treball del Saló nude "en l'estímul per a la creació i la difusió del disseny, amb exposicions com aquestes que conformen un relat de gran valor". Unes paraules a les quals s'ha sumat Arraiz, que ha afegit que la capitalitat ha aconseguit acostar al públic el disseny per a comprendre la seua importància en el dia a dia de les persones.

"És molt difícil haver de seleccionar només algunes peces del que ha sigut tot un imaginari construït en aquests 20 anys. És una gran il·lusió haver-ho fet possible i comptar amb aquesta exposició", ha apuntat la fundadora i coordinadora del Saló, María Fontes. L'objectiu de 'Nude Generation. 20 Years' "és transmetre que nude és un aparador essencial en la indústria i el món del disseny", ha explicat la responsable de la mostra, Ana Segòvia.

Exposició 'Nude Generation. 20 Years' al Centre del Carme
Exposición 'Nude Generation. 20 Years' en el Centre del Carme


'Nude Generation. 20 Years'

'Nude Generation. 20 Years' podrà gaudir-se a la Sala 1 del CCCC fins al 16 d'octubre i destaca el rol del Saló nude com la més important pedrera del talent emergent al nostre país i pont cap a les empreses productores de disseny i els mitjans de comunicació. Al mateix temps, celebra el vinté aniversari del certamen a través d'una selecció de peces que són només una xicoteta mostra dels milers de projectes que han passat pel saló des de l'any 2002, en un espai expositiu dissenyat per Odosdesign.

El comité de selecció, integrat per Pepe Cosin, Alejandro Benavent, Silvia Flórez i María Fontes, ha tingut en compte la qualitat, el nivell d'innovació i la diversitat dels dissenys, com a criteris de base. No s'ha realitzat la selecció per dissenyadors, sinó per peces, donant prioritat a aquells projectes que en el mateix saló han fet el salt cap a la indústria, complint així la principal missió de nude: facilitar el pas dels dissenyadors novells cap a la professionalització, i connectar a les empreses amb noves visions i propostes. També s'inclouen alguns dissenys que han sigut autoeditats, com a mostra d'altres camins per a la producció i comercialització de productes de disseny.

Seguint un criteri de diversitat, s'han volgut seleccionar per a la mostra peces de diferents edicions de nude, diferents tipologies de producte -més enllà de mobiliari- i obres creades per autors de diferent gènere, edat, procedència, etc. Els vint-i-sis dissenys presentats són una mostra del talent de les últimes i dels nous llenguatges que s'incorporen a la cultura del disseny. Són una representació del nou ADN del disseny espanyol i internacional, conceptes que s'han tangibilitzat gràcies al Saló nude, únic i pioner al nostre país. Una aposta de Fira Hàbitat València per la cultura del disseny, que revitalitza i aporta noves mirades a la indústria.

Així, les 26 peces i dissenyadors i dissenyadores que conformen la mostra són: Estudi Hac- L 05; Stone Designs By yourself; Javier Herrero- Air chair ; Odosdesign – Ensombra; Luis Eslava-Maria USB; Yonoh-Nenúfar; Miguel Herranz- Mikado; Discoh – Aloe; Héctor Serrano - Air Stool; Enblanc-Franciscano; Nadadora-TAB; La Mamba - Circular Mirror; LaSelva Studio -Atlas; Alberto Arza + Joanrojeski - Citrus Spray; Sputnik- Santorini; Marre Moerel-Roos; Cuatro Cuatros – Asterisco; CuldeSac- Fulla; Alberto Martínez, Raki Martinez, Héctor Serrano - La Siesta; Vicent Clausell + Eloy Quero -Pedra; We are Forms – Eclipse; Sebastián Alos-El plato de las tostadas + poster; Achodoso In-tube; Borja García, Joaquín García y Esther Tornero - Taburete Ciudadano; i Muka - Silla "Reves".

Destacats