El CCCC celebra les Falles amb una instal·lació immersiva de 'light art', música i la primera Bresh Party de València

Guardar

Claustre gòtic del CCCC
Claustre gòtic del CCCC

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) ofereix una proposta singular vinculada a l'art contemporani i la creació actual per a la setmana de Falles. L'exposició 'Amor a primera tinta' de l'artista responsable de la falla municipal de 2023, Marina Puche, reuneix una selecció de ninots, dibuixos, esbossos, murals i recortables que fusionen il·lustració i falles, a més de peces produïdes ex profeso per a l'exposició i pot visitar-se fins al 28 de maig en la Sala Zero i el claustre gòtic del CCCC.

Del 16 al 19 de març, el Casal Cinc Estels de Mahou torna al Centre del Carme per a celebrar la primera Bresh Party de València, que estarà acompanyada per música en directe i DJ cada vesprada, i la instal·lació immersiva d'art lumínic del col·lectiu RadianteLab i Miguel Arráiz canviarà per complet l'arquitectura de l'edifici a través de la llum i la música electrònica.

"El CCCC és el lloc on acostar-se a les Falles d'una manera diferent i alternatiu, acompanyats per la creació actual valenciana, experimentant amb noves formes artístiques. Amb aquest esperit, fa ja sis anys obrim el Centre del Carme a les Falles, una de les manifestacions més importants de la nostra cultura urbana que conjumina tradició i modernitat. Aquest 2023 oferim una programació molt especial durant la setmana fallera", assegura el director del Consorci de Museus i el Centre del Carme, José Luis Pérez Pont.

La primera Bresh Party de València

Durant la setmana fallera, el Casal Cinc Estels de Mahou torna al CCCC amb una oferta musical i d'oci jove i creativa, que enguany porta per primera vegada a València la Bresh Party el dijous 16 de març. Es tracta d'una festa nascuda a Argentina en 2016 amb l'objectiu de crear una nova escena nocturna que representara els valors de les noves generacions i promoguera un ambient de llibertat col·lectiva, que s'ha convertit en una cita ineludible en tots els països on ha arribat fins hui. Una de les seues peculiaritats és la convergència de ritmes musicals de les últimes quatre dècades, amb presència dels millors hits des dels huitanta fins a l'actualitat, así com a caramels de benvinguda o un 'glitter bar'. La Bresh Party va arribar a Espanya a inicis de 2022, i aquestes Falles es pot gaudir per primera vegada a València, en el Centre del Carme.

A més, la plataforma Vibra Mahou, que impulsa trobades de qualitat entorn dels millors directes, posarà ritme a les Falles amb una agenda musical per a tot tipus de públics.

Després de la Bresh Party del 16 de març, el divendres 17 la jornada començarà amb el b2b entre Ciberchico i Booking Fee, que donarà pas al concert de Rebe en l'escenari del claustre gòtic del CCCC i a una nova sessió DJ. El dissabte 18, serà el torn de Sexy Zebras, que presentarà el seu últim àlbum 'Calle Alliberament', seguits del DJ Giorjo Bonetti, que farà ballar a les persones assistents abans i després del concert.

Finalment, el diumenge 19, els DJ Kid Rizzo i Collin Peters protagonitzaran un nou b2b en el qual alternaran hits de l'indie rock amb temazos del funky soul, i posaran el fermall final al Casal Cinc Estels.

L'accés a concerts i sessions serà gratuït fins a completar aforament, mentre que per a assistir a la Bresh Party serà necessari inscriure's en la web del CCCC.

Una nova arquitectura feta de llum

Durant les nits de Falles, del 16 al 19 de març, entre les 15.00 i les 23.00 hores en la Sala Refectori, s'exhibirà l'escultura lumínica immersiva 'Kuppel', creada pel col·lectiu RadianteLab juntament amb Miguel Arráiz, que està acompanyada de música electrònica en directe.

Produïda pel Consorci de Museus, 'Kuppel' genera un nou espai artificial construït amb la llum i juga amb el concepte d'arquitectura efímera, mostrant un Centre del Carme nou, dibuixant línies de llum en l'aire, creant extensions i dissonàncies amb l'arquitectura, nous volums i geometries i permetent a cada visitant reimaginar l'espai amb la llum com a element transformador i la música com a element transversal, a través de la participació d'artistes sonors i DJ comisariados per Jaime Romero del grup Estrat Aurora.

L'accés a la instal·lació és gratuït.

L''Amor a primer tinta' de Marina Puche

Per als quals desitgen acostar-se a la figura de la primera dona responsable del disseny de la falla municipal, Marina Puche, 'Amor a primera tinta' ofereix un recorregut per l'univers de l'artista i la seua trajectòria en el món faller: des dels dibuixos espontanis que ens parlen sobre les xicotetes alegries del final de la setmana, o sobre la nova cotidianeidad de la pandèmia, a les falles infantils realitzades per l'artista, así com les col·laboracions en el disseny de les falles grans.

L'exposició dedica també un espai destacat al disseny de la falla municipal de València en 2023, per a la qual Puche es va presentar al costat de Manolo García i el seu taller, resultant guanyadors amb la proposta 'Cardioversió Valenciana', así com una gran escultura de tots dos artistes situada en el claustre gòtic i quatre murals que exploren diferents tipus de cor: content, malalt, gelat, calent i salvatge.

Destacats