Capella de Ministrers torna al Palau de la Música de València dins del cicle 'Cambra al Palau'

Guardar

Capella de Ministrers. Mediterrania
Capella de Ministrers. Mediterrania

Nova cita de Capella de Ministrers i el seu fundador Carles Magraner en la Sala Rodrigo del Palau de la Música de València. Serà aquest dimecres, dia 14 de febrer, a les 19.30 hores, quan tinga lloc aquesta trobada musical emmarcada en el cicle 'Cambra al Palau'. La formació valenciana interpretarà el programa "Mediterrània, un mar de música" en el qual s'interpretaran obres d'un ric patrimoni musical que abasten la música tradicional, renaixentista i barroca, i que el conjunt ha recopilat en un disc homònim.

El director del Palau, Vicente Llimerá, ha destacat respecte a este concert que "un dels estils que no pot faltar en el nostre cicle és el de la música antiga, i Capella de Ministrers, que és una de les nostres referències internacionals, sempre aporta com és el cas del programa de demà, concerts de qualitat i de temàtiques d'indubtable interés que adquireixen una altra dimensió amb l'acústica tan brillant de la nostra Sala Rodrigo".

Per a este treball discogràfic, Magraner (viola de gamba) ha comptat amb prestigiosos cantants com Èlia Casanova i Pi de Vittorio, i músics com Robert Cases (guitarra barroca i tiorba), Pau Ballester (percussió), David Antich (flautes), Eduard Navarro (cornamusa i mandolina), Lixsania Fernández (violone) i Aziz Samsaoui (kanun i saz). Les obres del programa són d'autors dels segles XVI i XVII com Antonio Valente, Athanasius Kircher, Giovan Leonardo Primavera, Lucas Ruiz de Ribayaz, Vincenzo Fontana, Andrea Falconieri, Girolamo Frescobaldi, Claudio Monteverdi, Stefano Landi, així com cançons de Pi de Vittorio amb arranjaments de Magraner i altres obres anònimes i tradicionals.

Per part seua, Magraner ha manifestat la seua immensa satisfacció per tornar a actuar al Palau de la Música i ha subratllat que "celebrarem amb el públic la interculturalitat que propicia el Mediterrani des de fa segles". En este sentit, el violagambista i musicòleg ha destacat que "tenim moltes arrels i història en comú amb tots els pobles influenciats per esta mar que reivindiquem com a referent d'un gran patrimoni musical, font d'inspiració i una forma hedonista d'entendre la vida".

Des de la seua creació el 1987, Capella de Ministrers, sota la direcció de Carles Magraner, ha desenvolupat una important tasca investigadora i musicològica en favor del patrimoni musical espanyol, des de l'edat mitjana fins al segle XIX. L'activitat de la formació ha sigut molt intensa, gravant més de 63 discos, amb molt bones crítiques, a més de premis i distincions com els ICMA, guanyador en dues ocasions en la categoria de Música Antiga pel seu disc "Quattrocento" el 2018 i pel seu disc "El collaret del colom" el 2023 així com finalista pel seu disc "Super Lamentationes" el 2021.

Arxivat a:

Destacats