Cantó urgeix a convocar l'Executiva de Ciutadans per a definir la seua postura: 'Ja està tardant"

Assegura que els pactes amb el PP a Benicàssim i en la Diputació i Ajuntament d'Alacant "no corren perill"

Guardar

Xisco-Navarro_Valencia-Extra_Toni-Canto-1
Xisco-Navarro_Valencia-Extra_Toni-Canto-1

El coordinador autonòmic de Ciutadans (CS) en la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, ha urgit aquest divendres a convocar l'Executiva del partit per a definir la seua postura arrel la moció de censura a Múrcia, perquè -segons ha dit- "ja està trigant".

Cantó s'ha manifestat així davant els mitjans a Castelló després de mantenir una reunió amb la presidenta d'Artistes Gaiaters, Vanessa Pérez, i membres de la gestora de Gaites de Castelló en ser preguntat sobre aquest tema.

"El que crec que haig de fer és expressar-me en primer lloc en l'Executiva del partit, que per cert està trigant, perquè el lleial i el que toca és parlar allí en primer lloc i escoltar, i quan acabe l'Executiva ho compartiré amb tots", ha subratllat. Sobre aquest tema, ha assenyalat que vol pensar que la convocatòria de l'Executiva "ha d'estar a punt de comunicar-se".

Quant a la situació en la Comunitat Valenciana, Toni Cantó ha indicat que el pacte que té Cs amb el PP a l'Ajuntament de Benicàssim (Castelló) "no corre cap perill, com no corren perill els pactes en la Diputació o a l'Ajuntament d'Alacant".

"Tenim totes les raons per a estar satisfets d'uns pactes que han fu

PRIMÀRIES A CASTELLÓ

Sobre el procés de primàries en l'agrupació de Cs de Castelló, amb dues llistes i impugnacions, Cantó ha apuntat que el que hi ha és "democràcia interna i llistes de persones que es presenten perquè creuen que tenen un projecte millor". "Entenc que des de fora es veja de manera rara, però nosaltres ho vivim amb molta normalitat, perquè aquesta és la vida d'un partit que és democràtic internament i cal acceptar-lo i portar-lo amb molta naturalitat", ha destacat.

Preguntat si el fet que la Comissió de Garanties no s'haja pronunciat sobre aquestes impugnacions significa que es dóna per bo el resultat, ha afirmat que no coneix quines són les impugnacions ni els terminis de temps habituals per a resoldre aquest tipus de coses, però ha dit que, mentrestant, treballarà "amb tota naturalitat" amb els qui són els seus amics i companys i amb els quals té, en tots dos casos, "una excel·lent relació".

Respecte a la possibilitat que Cs a l'Ajuntament de Castelló pogués fer costat al PSOE si es trencara l'Acord de Fadrell, Toni Cantó ha manifestat que el portaveu de Cs en el consistori, Alejandro Marín-Buck i ell tenen alguna cosa en comú, i és que són a vegades "excessivament optimistes amb el PSOE en la Comunitat Valenciana", que, "històricament, en comptes de pactar amb nosaltres i centrar-se, prefereix, per desgràcia per als valencians, governar i pactar amb Podemos, amb Compromís i amb tot aquest tipus de grups polítics".

"Tant de bo miraren cap al centre, però em tem que, en el cas del socialisme en aquests moments a Espanya, està molt complicat", ha afegit.

Pel que fa a una enquesta que dóna la clau a Cs a l'Ajuntament de Castelló perquè puga governar PSOE o PP, Cantó ha indicat que això mostra que "han fet una gran feina", però ha evitat opinar sobre el que podria passar segons el que diga una enquesta, "ja que aquestes coses no té sentit valorar-les". "Espere que en les pròximes eleccions un resultat com aquest es mantinga o es millore, i segons el resultat ja veurem", ha dit.

En qualsevol cas, el coordinador autonòmic de Cs creu que cal optar a intentar aconseguir majories de Cs, però ha afegit que si estan en una situació de menys vots, però en condició de poder atorgar majories, sempre intentaran centrar al PP o al PSOE.

Arxivat a:

Destacats