Cançons i regals en valencià per a donar la benvinguda a casa

Els futurs pares rebran un estoig de benvinguda en valencià amb un pitet, una tira per al xumet i un adhesiu per al cotxe, a més d’un cd amb cançons de bressol… tot açò en valencià

Guardar

estoig-la-benvinguda-a-casa
estoig-la-benvinguda-a-casa

'Benvingut a casa'... així donaran la benvinguda els futurs pares al seu bebé, en valencià, gràcies a la campanya que des de la Diputació de València s'ha iniciat hui mateix amb la presentació de l'obsequi que els bebés rebran de mà de les matrones en els diferents Departaments i Centres de Salut de la demarcació de València durant el període d'embaràs.

estoig-la-benvinguda-a-casaLa preciosa i emotiva capseta conté per al gaudi dels pares i el bebé un pitet, una tira per al xumet i un adhesiu per al cotxe. A més d'un cd de cançons de bressol tradicionals i en valencià, diferents consells per a posar el nom en valencià, fomentar la lectura en valencià i recuperar les paraules lligades als primers mesos de vida. Els dissenys, tant de la caixa com del lèxic del bebé han sigut dissenyats per Irene Bofill.

La presentació del regal per als futurs pares ha tingut lloc este matí en l'Hospital General Universitari de València i a ella han acudit el diputat de Cultura, Xavier Rius; la responsable de la Unitat, Inmaculada Cerdà; la directora mèdica de l'Hospital, Pilar Canelles; i la cap del Servei de Pediatria, Empar Lurbe, a més de comptar amb la col·laboració de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, va assenyalar en la presentació que "este ha sigut un treball realitzat a quatre mans en la qual es tracta de promoure que els pares i mares no abandonen allò que ens singularitza: la nostra llengua i la nostra cultura. Esta campanya obri una finestra a l'enriquiment i a la idiosincràsia valenciana, per a transmetre la nostra llengua als nostres fills i filles, ja des de les edats més primerenques, a més de constituir un element integrador entre els 'nouvinguts' al nostre territori dins d'un context globalitzador".

Este detall arribarà a 5.000 futurs pares de tota la província de València i en ella han treballat molta gent de forma desinteressada, tal com assenyalava la responsable de la Unitat, Inmaculada Cerdà, qui explicava que "tot el material està disponible en la web Bressolant, en la qual ens hem creat un projecte viu i obert a tot tipus d'aportacions i suggeriments per a dibuixar un mapa de les cançons de bressol".

Per la seua banda, Empar Lurbe, responsable del Servei de Pediatria de l'Hospital General Universitari de València, ha agraït a la Diputació l'engegada d'esta campanya, ja que "contribueix al repte d'aconseguir que la infància siga una de les etapes més felices de la vida. I ho fa, cercant les arrels de la nostra cultural i sense deixar de costat la necessitat d'humanitzar l'assistència pediàtrica".

Destacats