"Cambra al Palau" estrena en l'Almodí un programa que recupera música i músics del segle d'or valencià

Guardar

Foto Oniria (c)Saray Ramos
Foto Oniria (c)Saray Ramos

"Ministrers de València. Música i músics en el segle d'Or" és el títol de la nova cita de "Cambra al Palau", que protagonitzarà demà dissabte a l'Almodí el conjunt de música històrica Oniria, dirigit per Daniel Alarte. La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha destacat que amb aquest concert el públic "té la gran oportunitat d'escoltar partitures de diversos compositors del nostre Segle d'Or, i a més, en un lloc ideal d'aquella època com és l'Almodí, una de les joies indiscutibles del gòtic valencià".

D'aquesta manera, Oniria interpretarà "Senyores, el qu'es nasçido" de Pedro de Pastrana, "Si no os hubiera mirado" de Cristóbal de Morales, "Soleta i verge estich" de Juan Cepa, "Ojos garços a la nina" i "Que farem del pobre Joan" de Mateu Fletxa "el Vell"; "Soleta i verge estich" de Bartomeu Càrceres; "O Crux" de Ginés Pérez de la Parra; "Angelis suis Deus" i "Veni, Sponsa Christi" d'Ambrosi Cotes; "Christus factus est" i "Villancico al nacimiento del Niño Jesús" de Joan Baptista Comes i la "Batalla imperial" de Joan Baptista Cabanilles.

El director del Palau, Vicent Ros, ha afegit que el cicle de cambra "reuneix als millors músics i grups valencians, però també a uns altres conjunts especialitzats de qualitat com és el cas d'Oniria, que estrenarà una acurada selecció d'obres representatives del nostre Segle d'Or".

Oniria és un conjunt de música històrica que ha participat en alguns dels cicles especialitzats en música antiga més reconeguts del panorama: FeMÀS Sevilla, Cicle "Primavera Barroca" d'Oviedo, Centre Nacional de Difusió Musical - CNDM, Festival d'Art Sacre de Madrid, Festival Cidade de Lugo, Música Antiga d'Aranjuez, en el Museu Municipal de Faro (Portugal), Festival de Música Antiga de Màlaga, Cicle de Música Sacra d'Àvila, "Mare Musicum" de Roquetas de Mar (Almeria), Música Sacra de Getafe, Festival Internacional de Música Antiga de Gijón, "Cultura en Red" de Guadalajara, cicle "Maestro de la Roza" d'Oviedo, o inaugurant l'International Trombone Festival – ITF, en el Museu Pius V de València, entre altres, amb gran èxit de públic i crítica. Té publicats dos treballs discogràfics: "Trébol musical de cuatro hojas" i "Huehuetenango: Ministriles from Guatemala".

Destacats