Cabanyal Íntim 2024 torna amb una intensa programació

El festival reprén la seua marxa del 16 al 19 de maig amb desenes de propostes en carrers i sales del Cabanyal

Guardar

Un espectacle de Cabanyal íntim (Foto de @requenalaura)
Un espectacle de Cabanyal íntim (Foto de @requenalaura)

El districte marítim de València torna a omplir-se d'arts escèniques de la mà de Cabanyal Íntim 2024. El festival reprén la seua marxa del 16 al 19 de maig amb una intensa programació -encara que amb un format més curt respecte a edicions anteriors- que proposarà teatre, dansa i performances en carrers i sales del barri del Cabanyal.

Programació

Cabanyal Íntim comença este dijous 16 de maig a les 16.00 hores amb 'Es respira al jardí com en un bosc', un exercici escènic del Conde de Torrefiel en el qual els seus assistents adquirixen el rol d'intèrpret i públic consecutivament. Hi haurà passes cada 20 minuts entre les 16.00 i les 19.00 hores. No obstant això, la inauguració oficial serà a les 19.30 hores en el Teatre El Musical (TEM) amb invitació gratuïta, amb les versions corals i divertides d'èxits musicals de tots els temps interpretats per Doña Manteca.

El divendres 17 de maig continua el festival amb 'Es respira al jardí com en un bosc' entre les 11.00 i les 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores en el TEM. A partir de les 17.00 i 18.00 hores serà 'En vitrina', una proposta de dansa contemporània en la Immobiliària Francisca Mayor (carrer de la Serreria, 34) que reflexiona sobre la bellesa femenina construïda per la indústria de la moda i la publicitat.

Entre les 18.30 i 19.30 hores és el torn de les peces breus 'De la raó viurem', la nova obra dirigida i creada per Isabel Martí sobre dos germanes que sembla que viuen en mons diferents, que s'estrena en la plaça Doctor Llorenç de la Flor, 2; 'Omelé' de Típica Tòpica, al carrer de la Reina, 8; 'Els setze', un taller performatiu a partir d'una conversa amb Pilar i els orígens de la seua família, amb setze fills, al carrer Josep Benlliure, 85; i 'Les riqueses invisibles' de Teatres de la Llum, on Mateo, el mestre mecànic, empaqueta objectes i riqueses invisibles que li han acompanyat al llarg del temps, al carrer Vicente Ballester, 14.

El divendres a les 20.00 hores se celebrarà 'Territori Performance', cinc accions performatives que s'estrenen en el TEM: 'About the protection' de Juana Varela; 'El tembleque V.1' d'Aurora García; 'En el barro, Federico', de Xplorateatro; 'Gestació', d'Antonio Portillo; i 'Yuán' d'Hu Zhao. I en la Societat Musical Unió de Pescadors serà 'Benvinguts a Fuvife', l'estrena d'esta peça breu d'Al anochecer Producciones.

El dissabte serà el dia més intens del festival. A les 10.30 hores serà 'Producte d'origen' en el Mercat del Cabanyal, una intervenció carregada de sàtira a càrrec del Conservatori Superior de Dansa de València Nacho Duato. A les 11.00 hores en l'Escorxador serà la lectura dramatitzada d'Embestida' de La Tia Lola, amb posterior col·loqui. A les 12.00 en Teatro La Estrella serà el concert poètic familiar 'El ladrido suave' de Feriafónica, mentres que en el TEM es posa en escena 'No hay banda' de Casa Teatro Estudio, on Flores Cárdenas proposa investigar sobre el propi cos.

Presentació de Cabanyal íntim 2024 (Foto Eva Máñez)
Presentació de Cabanyal íntim 2024 (Foto Eva Máñez)

A les 12.30 i 13.30 hores serà 'En vitrina' en la Immobiliària Francisca Mayor. A les 13.00 hores serà 'Sola con el emérito' de La Pacheca Collective, dirigida per Ángel Miró i Bea Insa, al carrer Vidal de Canelles, 27; i la performance col·lectiva 'Caba-nyam!' de Miguel Hache, amb un gelat inspirat a les cases típiques del Cabanyal com a protagonistes.

'EsTEM a temps', del taller de Creació Teatral dones del Barri (Formatem), continua a la vesprada en el TEM a les 17.00 i 19.00 hores, amb col·loqui en finalitzar; i a les 17.00 hores es podrà gaudir de nou de 'De la raó viurem'.

Entre les 18.00 i 20.00 hores hi haurà diverses passades de les peces breus 'De la raó viurem', 'Els setze', 'Omelé', 'Fuvife', 'Les riqueses invisibles' i 'EsTEM a temps'. Així mateix, a les 19.30 hores hi haurà una altra funció de 'Sola con el emérito' i a les 21.00 hores una altra de 'Les riqueses invisibles'.

El diumenge 19 de maig comença a les 10.30 hores amb una visita guiada pel Cabanyal des de l'Escorxador a càrrec de Guiding Architects. A les 12.00 hores hi haurà noves funcions d''El ladrido suave', 'De la raó viurem' i 'Fuvife', i a les partir de les 13.00 hores de 'Sola con el emérito', 'Els setze', 'Omelé', 'Les riqueses invisibles', 'Caba-nyam!' i 'Fuvife'. També entre les 11.40 i les 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores hi haurà passes d''Es respira al jardí com en un bosc'.

A les 20.30 hores Cabanyal Íntim 2024 s'acomiada del públic amb l'espectacle de dansa flamenca 'Entonces, ¿quién entiende esto?' d'Irene de la Rosa i Rosa Sanz en la plaça del Rosari, que continuarà a les 21.00 hores amb una xaranga de la Societat Musical Unió de Pescadors del Cabanyal pels carrers i places del barri.

Destacats