Bankia crea 'Música a la Llum', un ciclo de 15 conciertos de pequeño formato en la Alquería Julià

Guardar

concierto
concierto

El projecte 'Bankia Escolta València', dirigit a promocionar i donar suport a la música en la Comunitat i al moviment associatiu musical, continuarà donant suport als projectes programats per a enguany adaptant les propostes culturals a les recomanacions sanitàries motivades per la Covid-19.

Una de les principals novetats és la creació de la campanya 'Música a la Llum - Concerts a la Casa de la Música', un cicle de 15 concerts de grups de xicotet format (grups de cambra, big bands, entre altres) pertanyents a societats musicals federades.

Cada concert estarà dotat amb 1.000 euros per a cada societat musical participant i se celebraran a la Casa de la Música - Alqueria Julià, nova seu de la Federació de Societats musicals de la Comunitat Valenciana cedida per Bankia.

Aquest nou projecte té com a finalitat estimular les formacions de cambra de les societats musicals, dotar d'una programació cultural estable a la 'Casa de la Música-Alqueria Julià', obrir aquesta nova seu de la FSMCV a totes les societats musicals, així com recuperar el patrimoni musical valencià, explica l'entitat financera en un comunicat.

També emmarcat en el programa 'Bankia Escolta València', l''III Cicle de Concerts Bankia d'Orquestres de les Societats Musicals' continuarà fomentant el teixit orquestral d'aquestes entitats i acostant aquest tipus de repertoris als municipis de la Comunitat Valenciana, impulsant així la seua promoció cultural i turística.

En els pròxims dies, la FSMCV posarà a la disposició de les seues societats musicals les bases per a la participació en aquesta campanya, els concerts de la qual podran realitzar-se entre l'1 de novembre de 2020 i el 31 de març de 2021.

Les societats musicals participants rebran per això una ajuda econòmica de 1.500 euros cadascuna.

Per primera vegada, i amb l'objectiu d'assegurar el compliment de les mesures de seguretat i sanitàries establides, es podrà participar a través de la modalitat en línia, realitzant un concert en streaming.

Per part seua, l''III Festival Bankia d'Orquestres de la Comunitat Valenciana' està previst que se celebre el 5 de desembre en el Teatre de la Unió Musical de Llíria, amb la participació de tres orquestres: Orquestra de la Societat Musical d'Alzira, Jove Orquestra Unió Musical de Benaguasil i Orquestra Simfònica Unió Musical de Llíria.

"De nou volem reafirmar el nostre compromís amb 'Bankia escorta València' en un moment en el qual és fonamental recolzar la important labor de les societats musicals, així com els valors que transmet la nostra música com a eix vertebrador de les nostres tres províncies i, també, com a alé en aquests temps difícils", ha assegurat el director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas.

"El programa 'Bankia Escolta València' suposa un suport vital per al nostre col·lectiu, gràcies al qual hem aconseguit impulsar projectes d'enorme impacte en les nostres societats musicals i, especialment, en el teixit orquestral de la Comunitat Valenciana", ha apuntat la presidenta de la FSMCV, Daniela González.

"Ara, adaptant-nos a aquesta nova normalitat, vam demostrar novament la capacitat d'adaptació de les societats musicals i la nostra aposta ferma per aquesta mena de projectes culturals, tan necessaris en aquests moments", ha remarcat.

Per part seua, la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l'Institut Valencià de Cultura, Marga Landete, ha assenyalat que "en aquest context de pandèmia, des de l'IVC hem tingut molt clar des del primer moment que volíem conservar i continuar amb la nostra activitat dins de la màxima normalitat possible i així ha sigut també en aquest projecte que fem en col·laboració amb la FSMCV i Bankia".

"Hem hagut de fer adaptacions, però l'important és que contínua l'activitat i volem continuar fomentant i donant suport a la pràctica de la música orquestral dins de les societats musicals valencianes", conclou Landete.

Arxivat a:

Destacats