Balanç del Magnànim 2018: més valencià, més diversitat i més vendes

El Magnànim fa un balanç del treball dut a terme en aquest 2018

Guardar

balance-afons-magnanim
balance-afons-magnanim

La Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació ha presentat, aquest matí, un balanç de l'activitat que, al llarg d'aquest 2018, el Magnànim ha dut a terme, així com una comparativa, des del 2016, tant de l'evolució de les vendes, com de les característiques dels llibres publicats. Durant l'acte, que ha estat presidit pel director de la institució, Vicent Flor, i el diputat de Cultura, Xavier Rius, també han avançat les principals novetats previstes per a 2019.

Així, Vicent Flor ha començat explicant que “no estem satisfets dels resultats perquè volem més. El nostre objectiu és que els llibres arriben a més ciutadans i, sobretot, que es llija més”. Així i tot, les dades mostren el gran salt quantitatiu i, especialment, qualitatiu que el Magnànim ha donat des del 2016 fins a l'actualitat. D'aquesta manera, i a més d'haver recuperat la ‘Revista Valenciana de Filologia’ i haver inclòs la revista ‘Debats’ en Scopus, un dels índexs més prestigiosos de les revistes científiques, el Magnànim ha aconseguit augmentar no solament el nombre de publicacions, sinó també les seues vendes.

En aquest sentit, Vicent Flor ha explicat que “des del 2016 fins al 2018, el Magnànim ha publicat un total de 136 publicacions entre revistes i llibres. No obstant això, del que estem més satisfets és d'haver fet el salt a publicacions més diverses i plurals. Hem publicat llibres que rescaten la memòria valenciana, i també l'espanyola; hem realitzat traduccions de llibres de referència; estem entrant en el món de la literatura, però sense competir amb les editorials valencianes privades; i, fins i tot, li hem donat la importància que es mereix a llibres de temàtica comarcal”.

“El Magnànim no solament és una editorial, sinó també un centre cultural i de debat. Per això, també hem apostat per la publicació de llibres que aborden problemes actuals com la pobresa, el benestar o la salut”. Una aposta ferma que s'ha traduït en un augment de les vendes que aconsegueix un creixement del 157% respecte a 2015, passant de 2.479 exemplars venuts als més de 6.000 en 2018.

El valencià també ven

Una altra de les grans apostes del Magnànim, sens dubte, ha sigut el valencià. En aquest sentit, el diputat de Cultura, Xavier Rius, ha apuntat que “el nostre objectiu quan arribarem era demostrar que el valencià també era una llengua valida. Decidirem promocionar-la en les publicacions augmentant la seua presència, però no en detriment del castellà, i el que hem comprovat és que el valencià també ven, i també és una llengua digna per a editar”.

De fet, no solament s'ha augmentat en 232% les publicacions en valencià respecte a 2015, sinó que a més els tres llibres més venuts en 2018 han sigut escrits en valencià: ‘Poesia completa’ de Marc Granell, ‘Poemes inèdits’ de Joan Fuster i ‘Enyego d’Àvalos i l’autoria del Curial’ d’Abel Soler.

Què s'espera al 2019?

Per a concloure, Vicent Flor ha avançat algunes novetats que es duran a terme durant el 2019. “Publicarem més de 40 llibres propis”, com a ‘Històries de la Brigada Polític Social de València’ de Lucas Marco o ‘El Sàhara, la terra promesa’ de Vicent Garcia Devís, entre molts altres que contribuiran a continuar acostant aquesta institució a la ciutadania.

I és que com ha assenyalat Xavier Rius, “volem que el Magnànim siga una eina per a la societat. No volem que siga un lloc on uns quants erudits publiquen les seues obres. No ens importa tant la quantitat, com la qualitat, i això ho hem aconseguit”.

Per a finalitzar, el director del Magnànim ha volgut agrair aquests resultats a tot l'equip, i ha conclòs fent una valoració positiva d'aquest 2018, que es tanca amb “més llibres publicats, més valencià, més vendes i més diversitat”.

Destacats