Artistes de més de 30 països aspiren a ingressar en el Centre Plácido Domingo

Guardar

Artistes de més de 30 països d'Amèrica, Àsia, Europa i Oceania aspiren a ingressar en el Centre Plácido Domingo, que inicia aquesta setmana el procés d'audicions per a la seua huitena promoció al Palau de les Arts Reina Sofía.

49 sopranos, 12 mezzosopranos, 20 tenors, 14 barítons, 4 baixos i, per primera vegada, 3 contratenors, es desplacen aquest cap de setmana a València per a la primera fase eliminatòria.

A aquest efecte, els intèrprets hauran de portar preparades cinc peces: una ària de Mozart, una ària del s. XIX, una ària en italià, una ària en un altre idioma diferent de l'italià i una romança de sarsuela. En el cas dels contratenors, hauran de presentar una ària del s. XVIII, en lloc del XIX, i una ària de Benjamin Britten, en compte de la peça de sarsuela.

Els seleccionats després d'aquesta primera prova realitzaran sessions de treball amb Davide Livermore, director artístic del Centre Plácido Domingo, del 20 al 22 de juny, per a avaluar tècnica vocal, capacitat interpretativa, preparació musical i actitud en l'estudi.

Els cantants que superen aquesta segona avaluació accediran a la final, que tindrà lloc el 24 de juny a la Sala Principal, a partir de les 15.00 h, amb Plácido Domingo com a president del jurat.

Per primera vegada en la seua història, Les Arts obrirà al públic aquesta última prova, amb localitats a un preu únic de cinc euros, que el públic general podrà adquirir a partir del 20 de juny a través dels canals de venda habituals.

Destacats