Art urbà per defensar la igualtat de gènere als barris de València

Primera activitat amb motiu del Dia Internacional per l’eliminació de la violència masclista, en el marc de l’IgualMent Fest de la regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives

Guardar

#igualmentfest
#igualmentfest

L’Art urbà ha arribat a València per conscienciar a la població sobre el rol de les dones com a agents actives a la societat. Punts com la plaça de l’església del Àngels al barri del Cabanyal, el carrer Juan de Calatrava de Benimàmet i el carrer Antonio Suárez de la zona Mestalla, han servit per fer arribar a tots els racons el missatge d’igualtat de gènere a través de l’art urbà. 

“Estos murals reivindicatius estan emmarcats en el programa d’activitats de l’IgualMent Fest, i són una de les activitats del programa d’actes organitzats per l’Ajuntament amb motiu del Dia Internacional per l’eliminació de la violència masclista, que es celebra el 25 de novembre”, ha indicat Isabel Lozano, regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Tres artistes, un missatge d’igualtat

El mural de la Nena Wapa Wapa, al barri del Cabanyal, és una al·legoria de l’educació com a clau per a la igualtat representada amb unes gàbies penjades i una xiqueta i un xiquet que arrastren una clau gegant.

Hyuro ha transmès a Benimàmet un missatge que qüestiona la llibertat i les condicions dels drets fonamentals i inalienables de la persona. Ho ha fet a través de la paraula “visibilizar” que va degradant-se del negre al blanc fins desaparèixer.

A les proximitats de Mestalla, l’art urbà de l’artista valenciana Julieta.XLF, que ja es podia visitar des del diumenge quan va començar l’esbós, és un homenatge a les dones assassinades víctimes de la violència de gènere, que té per títol “pensar-nos juntes”.

#igualmentfest, 27 de novembre

La regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha organitzat #igualmentfest, un esdeveniment enfocat a tots els públics que aglutinarà diverses manifestacions artístiques, tallers, activitats i una fira d’entitats d'entitats que treballen per fer realitat la igualtat entre dones i homes. Es celebrarà el dia 27, a la plaça de l’Ajuntament, que com tots els últims diumenges de mes serà d’ús exclusiu per als vianants per a convertir-se en punt de trobada de la ciutadania. En esta ocasió, segons explica la regidora, Isabel Lozano, “la plaça s’obri a la població per donar-li arguments i ferramentes per lluitar a per la llibertat i la igualtat de les dones”.

[related:galleries:1:{orientation:vertical}]

Destacats