Amnistia Internacional i el CCCC s'uneixen contra els diferents tipus de violència masclista

Amnistia Internacional projecta aquest dimarts ‘Ciudad del Silencio’, sobre l’assassinat i la desaparició de centenars de joves obreres mexicanes a Ciudad Juárez

Guardar

Acte d'Amnistia Internacional en el Centre del Carme
Acte d'Amnistia Internacional en el Centre del Carme

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC)  reforça el seu compromís contra la violència de gènere de cara al 25N,  Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. Una  projecció i una taula redona de la mà d’Amnistia Internacional  serviran de protesta contra els diferents tipus de violència masclista  que cada dia afecten milions de dones en tots els racons del món.

La cita serà aquest dimarts, 23 de novembre, a les 18.30 hores a la  Sala Goerlich II del CCCC. El grup local de Treball per Dones i LGTBI  d’Amnistia Internacional València projectarà la pel·lícula ‘Ciudad del  Silencio’ (2006), en la qual una periodista viatja a Ciudad Juárez  (Mèxic) per a investigar la desaparició i l’assassinat de centenars de  dones joves obreres en fàbriques de la frontera amb els Estats Units.

Després de la projecció, activistes del grup local de Treball per  Dones i LGTBI d’Amnistia Internacional València participaran en una  taula redona sobre violències contra les dones, en la qual se  centraran especialment en la situació d’afganeses i mexicanes, que  protagonitzen la campanya del 25N de l’organització de 2021.

“Des del Centre del Carme tornem a dir prou a la violència de gènere  en totes les seues formes. Amb els últims conflictes internacionals i  la pandèmia del coronavirus, hem comprovat com les dones i els seus  fills i filles acaben sent el col·lectiu més vulnerat, per la qual  cosa continuarem impulsant accions de conscienciació i resposta al  masclisme per mitjà de la cultura”, ha destacat el director del  Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i del CCCC, José Luis  Pérez Pont.

Per la seua banda, Mari Carmen Guijarro, coordinadora de l’àrea de  Treball per Dones i LGTBI d’Amnistia Internacional a la ciutat de  València, ha agraït la col·laboració del CCCC en aquest acte i ha  explicat que “ara veiem les conseqüències de la pandèmia. Milions de  dones han hagut de confinar-se amb els seus maltractadors i són moltes  les que s’han suïcidat, ja que no han resistit aquesta situació”.

Així, Guijarro ha animat a assistir a la projecció, que, com la resta  d’activitats del CCCC, és gratuïta, i la posterior taula de debat.  “Amb pel·lícules com aquesta veurem la realitat de moltes dones que  són violades, torturades i assassinades. Des d’Amnistia Internacional  fem una crida a protestar contra aquesta vulneració de drets i  continuarem al costat de les associacions per a visibilitzar aquesta  situació”, ha afegit.

 

 

 

 

Destacats