Alxarq i Luis Osca interpreten a l'Almodí un concert de percussió posminimalista i les seues formes d'expressió

Guardar

Alxarq Osca (c)Vicent Salvador
Alxarq Osca (c)Vicent Salvador

El cicle "Cambra al Palau" que organitza el Palau de la Música i que es desenvolupa íntegrament a L'Almodí, acull demà dissabte, a les 19.30 hores, un concert protagonitzat pel grup Alxarq Percussió, format per Carles Salvador, Jesús Fenollosa, David Merseguer i Rubén Lajara, amb la col·laboració del solista de percussió de l'Orquestra de València, Luis Osca. Es tracta d'un programa molt suggerent que porta per títol Postludes, i en el qual els cinc músics fan una revisió del postminimalisme i les seues diverses formes d'expressió.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha destacat que aquest programa "és molt atractiu per al públic, ja que combina estrenes de joves compositores i compositors valencians amb les obres d'autors consagrats, mostrant les diverses expressions que adopta el gènere minimalista dins de la percussió". D'aquesta manera, les i els assistents podran escoltar An Overwhelming Capacity for Denial de Michael Laurello, Shadja de Raquel García Tomás, Riu de Joan Gómez Alemany, One de Carles Salvador, Third Construction de John Cage, Postludes d'Elliot Cole que dona nom al concert, The so-called laws of nature de David Lang i la suite Peaches in Regalia de Frank Zappa en arrangaments de Carles Salvador.

Per part seua, el director del Palau, Vicent Ros, ha destacat que es tracta d'un concert "molt recomanable, ja que mostra tant el llenguatge del segle XX com de les noves tendències del món de la percussió; dels seus ritmes i pulsacions, elements tan presents en la nostra vida".

Alxarq Percussió és una formació creada el 2013, dedicada a la recerca de nous timbres, estils i formes d'experimentació mitjançant el grup de percussió com a eina. Ha participat en nombrosos festivals nacionals i internacionals, a Perpignan i Croàcia. Ha sigut guardonada amb els primers premis al Concurs Internacional de Música de cambra per a percussió PERCUTE (2013 i 2019) i al II Concurs Nacional de Música de Cambra de Montserrat (2014).

La següent cita de "Cambra al Palau" serà el pròxim 20 de maig amb un concert d'ensembles formats per les professores i professores de l'Orquestra de València, en la primera meitat del qual hi actuaran les trompes Alfredo Cabo, Juan Ramón Gassó, Juan Pavía, Santiago Pla i Maria Rubio. Interpretaran obres de Mozart, Tcherepnin, Blanquer i Turner, mentre que en la segona part seran els fagots de la formació simfònica valenciana Juan Enrique Sapiña, Ignacio Soler, Elena Pechuán i Miguel Ángel Pérez, juntament amb Héctor Soler Lluch, de la Banda Simfònica Municipal de València, i obres de Bach i Mussorgski.

Destacats