L'Almodí acull la música de cambra de l'alemany postromàntic Max Reger i del valencià Emilio Mateu

Guardar

Fazekas, Didu, Santapau i Cantó. Foto Live Music Valencia
Fazekas, Didu, Santapau i Cantó. Foto Live Music Valencia

L'Almodí acull demà dissabte, a les 19.30 hores, un programa que combina la música de cambra de l'alemany postromàntic Max Reger i la contemporània del valencià Emilo Mateu. Les professores i professor de l'Orquestra de València, la flauta Anna Fazekas, la violinista Casandra Didu, la violoncel·lista María José Santapau i el viola Santiago Cantó, pujaran a l'escenari del bell edifici gòtic, per a protagonitzar aquesta nova cita del cicle "Cambra al Palau" que organitza el Palau de la Música.

La presidenta del Palau, Gloria Tello, ha destacat que "des que vàrem crear aquest cicle, que ja es troba en la seua quarta edició, estem veient amb molta satisfacció la seua idoneïtat a l'hora de donar suport tant als músics de la nostra terra, com al desenvolupament artístic de les professores i professors de l'Orquestra de València". Tello ha valorat molt positivament l'assistència als concerts del cicle, un fet que demostra "la fidelitat i l'interés del nostre públic, que està omplint la pràctica totalitat dels concerts que programem al llarg de l'any".

Aquest conjunt interpretarà les dues Serenades per a flauta, violí i viola de Max Reger, la primera en re major, op. 77a i la segona en sol major, op. 141a. Es tracta d'un compositor que encara que està emmarcat en el període del postromanticisme alemany, sempre va mirar al passat, sobretot a Johann Sebastian Bach. La Fantasia scherzo per a trio de corda del viola i compositor contemporani Emilio Mateu, completa el programa. El mateix Mateu explica que aquesta obra "tracta d'evidenciar no sols la refinada instrumentació tímbrica del conjunt de corda, sinó també les característiques individualitats de cada un dels instruments empleats, atorgant a cada un dels solos que declamen la trama i expressen la seua posició sonora".

Per part seua, el director del Palau, Vicent Ros, ha destacat que "seguim donant suport i difonent la música valenciana contemporània de cambra, programant concerts on comparteix rellevància amb les obres del gran repertori, i dels compositors consagrats".

La flautista hongaresa Anna Fazekas va cursar estudis de postgrau en la Guildhall School of Music and Drama a Londres, amb P. E. Davies, entre d'altres. Va ser membre de la Gustav Mahler Jugendorchester i de la Verbier Festival Youth Orchestra a Suïssa, on va treballar amb Abbado, Mehta, Boulez, Levine, Gatti i Nagano.

Casandra Didu va nàixer a Romania, i és diploma en l'Institut "George Enescu" de Bucarest, perfeccionant els seus estudis a la Scuola di Alt Perfezionamento Musicale de Saluzzo (Itàlia) i al Conservatori Superior "Giuseppe Verdi" de Torí. Ha actuat sota la batuta de Fedoseyev, Steinberg, Herbig, Mehta, Plasson, Chailly, etc.

María José Santapau va estudiar al Conservatori Superior de València, on va obtenir el títol de professora de violoncel amb matrícula d'honor. Més tard va estudiar amb P. Corostola en el Reial Conservatori Superior de Madrid. Ha format part de la JONDE i ha col·laborat amb la Simfònica d'RTVE i amb l'OCB de Barcelona.

Santiago Cantó es va formar als conservatoris de València i Madrid. Becat pel Banc d'Espanya el 1990, prossegueix els seus estudis a Brussel·les i Tilburg. És titulat en Grau Superior a Espanya i els Països Baixos amb les màximes qualificacions i Primer Premi amb Gran Distinció del Conservatori de Brussel·les. Com a músic de cambra actua amb R. Jezierski, J. Llac, F. Llop, S. Krstic, L. de Neve, Y. Traub, etc.

Destacats