L'Almodí acull, dins del cicle "Cambra al Palau", el recital Dichterliebe

Guardar

Antequera Oliver (c)Carlos Aguilar
Antequera Oliver (c)Carlos Aguilar

L'Almodí acull demà dissabte a les 19.30 hores i dins del cicle "Cambra al Palau", el recital Dichterliebe que reuneix lieder i cançons entorn del concepte de l'amor del poeta, i que estarà protagonitzat pel baríton Vicent Antequera i el pianista Óscar Oliver. El públic assistent podrà escoltar obres dels alemanys Robert Schumann i Richard Strauss, el francés Francis Poulenc i el valencià Vicente Asencio.

D'aquesta manera, veu i piano es combinen en aquest concert que pren el nom de l'obra mestra de Robert Schumann, i que es podrà escoltar en la primera part del recital. Respecte al programa i les obres per a veu de Vicente Asencio, la presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha volgut destacar el fet que enguany "estem recuperant i en alguns casos, descobrint, grans obres de cambra dels nostres compositors, sempre fidels al nostre compromís de donar suport a la música valenciana".

El recital començarà amb Dichterliebe, op. 48 de Robert Schumann, sobre 16 poemes de Heinrich Heine i que protagonitzarà tota la primera meitat. En la segona part, el públic podrà escoltar "Roda la mola", "Cançó", "Albada" i "Cançó de bres" de Vicente Asencio, sobre poemes de Xavier Casp, Bernat Artola i populars; la instrumental "Mélancolie", FP 105 i els "Quatre poemes" de Guillaume Apollinaire, de Francis Poulenc; i "Heimliche Aufforderung", op. 27 núm. 3, "Die Nacht", op. 10 núm. 3, "Allerseelen", op. 10 núm. 8 i "Cäcilie", op. 27 núm. 2 de Richard Strauss sobre poemes de John Henry Mackay, Hermann von Gilm i Heinrich Hart.

Per part seua, el director del Palau, Vicent Ros, ha destacat respecte al cicle "Cambra al Palau" que "no hi ha millor manera de gaudir d'un dissabte a la vesprada, que escoltar música de cambra en ple centre històric de la ciutat i en una joia arquitectònica com és l'Almodí". "Però a més" ha afegit Ros "amb programes que combinen el patrimoni musical valencià i el gran repertori, i interpretats per músics i cantants valencians de gran qualitat".

Destacats