À Punt estrenarà ‘La Mort de Guillem’ el pròxim 2 d'octubre

La pel·lícula que reconstrueix l’assassinat de Guillem Agulló tenia prevista la seua estrena en juny a València, però es va retardar al 24 d’agost al Festival de Cinema de Màlaga

Guardar

guillem
guillem

Fa a penes unes setmanes s'estrenava en el Festival de Cinema de Màlaga, però ara el fa en les llars. À Punt, TV3 i IB3 emetran simultàniament el divendres 2 d'octubre 'La Mort de Guillem', una pel·lícula que reconstrueix l'assassinat del jove Guillem Agulló l'11 d'abril de 1993 per part d'un grup de neonazis.

El llargmetratge tenia previst la seua estrena al juny a València i Barcelona, però davant l'avanç de la pandèmia del coronavirus, es va retardar fins al 24 d'agost en el Festival de Cinema de Màlaga 2020.

'La Mort de Guillem' està dirigida per Carlos Marques-Marcet i està protagonitzada per Pablo Molinero, Gloria March, Jany Collado, Mar Llinares i Bàrbara Calatayud. Ells i elles són els qui s'encarreguen de reconstruir com un grup d'extrema dreta va assassinar al jove burjassoter l'11 d'abril de 1993 a Montanejos, amb una punyalada en el cor.

La pel·lícula mostra el calvari i el dolor pel qual va passar la seua família i amistats, així com la repercussió que va tindre per al poble valencià aquest crim. Rafa Molés, el seu productor, assenyala a València Extra que no es tracta d'un documental, sinó d'una pel·lícula de ficció que compta amb un procés molt extens de documentació i contacte constant amb els pares de Guillem Agulló.

Segons assenyala Molés, des del seu assassinat, fa més de 27 anys, els seus pares i germanes han hagut d'aguantar amenaces recordant la mort de Guillem i fins pintades en la seua pròpia casa amb simbologia nazi. A més, el judici, celebrat dos anys després, va reduir l'assassinat en una simple baralla de joves, i només va condemnar per homicidi a un dels membres del grup. De fet, Pedro Cuevas es va presentar a les eleccions municipals de Xiva per un partit neonazi en 2007.

Així, 'La mort de Guillem' es colarà en valencià en les televisions valencianes, catalanes i balears per a recordar al jove Guillem i la seua lluita contra el feixisme i la intolerància el pròxim 2 d'octubre, amb la intenció de fer-ho en la pantalla gran.

Sinopsi

L'11 d'abril de 1993, Guillem Agulló, un xic de 18 anys, antifeixista i antiracista, és assassinat d'una punyalada en el cor per un grup d'extrema dreta. Un judici paral·lel intenta criminalitzar a la víctima. Destrossats, Guillem i Carmen, els seus pares, lluitaran perquè no es tergiverse l'assassinat mentre intenten recompondre la seua família.

Arxivat a:

Destacats