"A punt" d'acabar amb el silenci

La ràdio de la nova À Punt començarà a emetre aquest mes amb un magazin cultural matinal després de 4 anys de silenci

Guardar

apunt

Dimecres passat 29 de novembre, l'apagada de la ja extinta Radiotelevisió Valenciana complia les quatre tardors. Quatre anys en els quals la societat valenciana no ha pogut fer ús dels seus propis mitjans de comunicació en valencià. Des de les 12:19 d'aquell funest 29 de novembre, el discurs hegemònic sobre els valencians i les valencianes ha sigut el que han marcat les cadenes estatals, en les quals la nostra Comunitat ha aparegut, principalment, protagonitzant casos de corrupció. Els valencians ens hem vist i sentit a través dels ulls i les oïdes d'uns altresAra comença el mes que posarà en marxa la maquinària de la nova À Punt.

Tal com va avançar la directora de l'ens, Empar Marco, la ràdio pública valenciana començarà a emetre contingut propi a partir d'aquest desembre. I ho farà amb un magazín cultural i social matutí dirigit per la periodista Jèssica Crespo, que ha destacat per la seua participació en la cadena SER. A partir d'ara, es posarà al capdavant d'aquest nou projecte, i ganes no li falten. Per a ella, és un gran repte professional perquè, segons va assegurar, és "una convençuda de la necessitat d'uns mitjans de comunicació públics, de qualitat i en valencià".

Açò serà l'encesa oficial, però el passat 13 de novembre, la ràdio de À Punt ja va començar a emetre en proves per sorpresa, i València Extra li ho va contar en exclusiva. Fins ara, el contingut ha sigut música en valencià. À Punt, encara que ha arreplegat alguna que altra crítica per açò, també ha recaptat nombroses felicitacions. I és que mentre que la música en valencià havia quedat relegada en l'anterior emissora pública, la nova pretén atorgar-li un lloc privilegiat.

Mentrestant, l'edifici de Burjassot viu una remodelació molt important. La gran aposta d'Empar Marco és una redacció integrada, en la qual convergiran la televisió, la ràdio i la pàgina web. I els treballadors també convergiran, i es dedicaran als tres mitjans. Aquesta premissa ha obligat a diverses actuacions. En primer lloc, a traslladar tot el material d'emissió de la ràdio des de la seua antiga seu, situada dins de la ciutat de València, a Burjassot. I, en segon lloc, a la reestructuració interna de l'edifici per a crear un espai ampli on situar aquesta redacció integrada, obra que es preveu tenir finalitzada abans del 31 de desembre.

[video width="1280" height="720" mp4="https://valenciaextra.com/wp-content/uploads/2017/12/J1hvuS1jPwdpuvnA.mp4"][/video]

A més de la ràdio, en les pròximes setmanes es preveu engegar també la plataforma web, que inicialment solament comptarà amb contingut infantil. És a dir, començarem 2018 amb la ràdio i la web en funcionament, a l'espera de l'encesa total de la televisió, prevista per al primer trimestre de l'any que ve. Estem, per tant, "a punt" d'arrancar. "A punt" d'acabar amb el silenci. I vostés, estan preparats?

Destacats