À Punt creix en 2020 un 50% en nombre d'espectadors i tanca l'any en tendència "ascendent" amb un 3% de quota

La retransmissió de les campanades se situa com l'emissió més vista de l'any, amb una quota del 13,1% i 321.000 espectadors

Guardar

a punt campanades
a punt campanades

À Punt ha acabat 2020 amb un creixement d'audiència del 50% en nombre d'espectadors, que converteix la televisió pública valenciana en "primera alternativa a les grans cadenes generalistes nacionals" i supera a les televisions temàtiques que emeten a la Comunitat Valenciana. A més, és la cadena que més creix en l'àmbit valencià. En l'exercici que acaba, À Punt registra una quota mitjana del 3% i cada dia la sintonitzen més de 700.000 valencians.

Els resultats de desembre "revaliden la tendència ascendent" d'audiència iniciada al març i tanquen l'any amb un nou rècord mensual del 3,8% de quota, ha indicat la cadena en un comunicat. La programació especial de Cap d'Any se situa en els primers llocs del rànquing d'allò més vist, no sols durant el 2020 sinó en la història d'À Punt. El programa especial 'Campanades À Punt', seguit per 321.000 persones i amb una quota del 13,1%, és l'emissió més vista de l'any.

El minut concret de les campanades, 350.000 valencians i valencianes van triar À Punt per a acomiadar el 2020. La cadena autonòmica valenciana, amb un 13,5% de share, va ser la tercera opció, només per darrere de la 1 i Antena 3.

El programa previ, 'A la merda 2020', és la segona emissió més vista de l'any, amb una quota del 12,5% i 272.000 espectadors que el van veure de principi a fi. La quota diària de l'últim dia de l'any aconsegueix un 6,1%, un màxim anual que s'ha aconseguit tres vegades durant 2020.

Així, la cadena autonòmica "revalida l'estima i la confiança que van manifestar centenars de milers de valencians i valencianes durant el confinament en què els serveis públics de comunicació van ser declarats essencials". "L'aposta per la proximitat incrementant un 65% les hores dedicades a la informació han tingut la seua recompensa", ha apuntat la cadena.

De fet, gran part de les emissions més vistes de l'any corresponen a l'àmbit informatiu. Així, la tercera emissió més vista se l'emporta el 'NTC Nit' del 5 de novembre sobre el temporal que afectava la Comunitat Valenciana, amb una quota del 12,3% i 240.000 espectadors.

El compromís per "reformatejar" els espais d'actualitat com el matinal, renovar les edicions dels informatius diaris, posar en marxa nous formats com els 'NTC Comarques' o dotar de major dinamisme el debat divulgatiu dels divendres 'A la Ventura' han permés els informatius liderar el rànquing d'espais més vists de la cadena.

REFERÈNCIA EN INFORMACIÓ DE PROXIMITAT

Al voltant de 200.000 valencians connecten cada dia amb À Punt durant l'emissió del 'NTC Migdia', mentre 160.000 ho fan al llarg de l'edició de la nit i 113.000 al 'NTC Comarques'. Per part seua, 'L'Oratge' està entre els programes més vists del 2020. Cada dia, prop de 115.000 espectadors segueixen les seues emissions i l'espai registra una quota anual del 7,5%, encara que ha seguit una tendència "creixent" al llarg de tot l'any i l'últim trimestre aconsegueix el 8,6%.

Per als espectadors d'entre 25 i 44 anys, la quota puja fins al 5,8% anual, dada que situa la televisió valenciana en cinqué lloc per ordre de preferència, per davant de Cuatro. Això, a més, atorga a À Punt un perfil comercial "excel·lent" des del punt de vista de la captació de recursos publicitaris i la rendibilitat que els anunciants obtenen promocionant les seues marques a les plataformes d'À Punt.

En l'últim trimestre de l'any, À Punt ha aconseguit mantenir un "alt" nivell de competitivitat "hibridant cultura, humor i divulgació en la complicada franja del prime time", exemple d'això són els programes 'Cartes en joc', 'No tenim trellat' i 'TàP Zàping'. A l'èxit d'aquests programes s'han sumat les apostes per la difusió del turisme com en 'El meu lloc al món', 'Cara o Creu' i 'Loving CV', que han duplicat la mitjana del dia en les seues franges d'emissió i entren en el llistat dels programes més vists de l'any. En tira diària, 'Atrapa'm si pots' continua com una "alternativa de garantia" per a "llançar les tardes".

L'altre gènere que també ha donat "grans satisfaccions" ha estat la ficció. L'"encert" en els títols clàssics comercials del dijous a la nit, l'aposta per productes internacionals de qualitat com 'Escola d'infermeria', o l'adquisició de sèries d'altres televisions autonòmiques com 'Merlí', 'Nit i Dia' o 'Dalia, La modista' ha fet pujar també en el rànquing aquestes propostes programàtiques.

"ESFORÇ" D'INVERSIÓ EN AUDIOVISUAL

Així mateix, destaquen en audiència la cobertura que ha fet À Punt d'esdeveniments com a compareixences i retransmissions especials, com els Premis de l'Audiovisual Valencià, els Premis de les Arts Escèniques o els actes del Nou d'Octubre. L'aposta setmanal durant l'últim trimestre per a potenciar els concerts de música de grups valencians també ha ajudat a consolidar aquest creixement.

L'"esforç" d'inversió de la radiotelevisió pública en l'audiovisual valencià, que enguany ha estat del 100% dels ingressos d'explotació, també "ha tingut els seus fruits". Diverses produccions, llargmetratges i documentals han estat viables gràcies als gairebé 1,5 milions d'euros invertits en coproduccions i drets d'antena, ha subratllat la cadena.

En aquest sentit, destaca l'emissió de la pel·lícula 'La mort de Guillem', que va registrar un 11,3% de quota i 201.000 espectadors i va contribuir al fet que es registrés una quota diària del 6,1%, que és la tercera millor quota diària des de l'inici de les emissions, igualada amb les dades aconseguides el dia 5 de novembre, marcat pel temporal, i el dia de Cap d'Any.

Arxivat a:

Destacats